Foto: Tanjug/AP

Stefanos Cicipas i Endi Mari odigrali jedan od najzanimljivijih mečeva na ovogodišnjem US openu, a posle prave drame na kraju je slavio Grk sa 3:2 (2:6, 7:6 (7), 3:6, 6:3, 6:4).

Endi Mari je bio vidno nezadovoljan posle poraza na startu Us Opena od Stefanosa Cicipasa. Tako je tema na konferenciji za medije Britanca bilo je Cicipasovo dugo zadržavanje u toaletu.

– Nikada mi u životu nije bilo potrebno toliko u vremena u toaletu! Nikada! – vikao je Marej na sudiju i supervizora Gerija Armstronga, koji je bio nemoćan da bilo šta promeni, jer u pravilima nema nikakve stavke koja bi kaznila tenisere koji zloupotrebljavaju pauze.

– Ne radi se o izlasku sa terena. Već o vremenu koje tamo provede. Pričao sam sa svojim timom o tome pre meča i očekivao sam to, rečeno mi je da se pripremim ako stvari ne budu išle kako je želeo. Pokušao sam. Ipak, ne možete da utičete na to da vas tako nešto ne pogodi. Kad igrate tako brutalan meč, i kad stanete sedam, osam minuta, ohladite se. Možete mentalno da se spremate za to koliko hoćete, ali vas uvek poremeti kada sve predugo traje, i naročito ako je to više puta tokom meča – istakao je Mari i dodao:

– Medicinski je uzeo kada sam osvojio treći set. I u četvrtom setu kada sam imao 0:30, izabrao je da ode, ne znam je li menjao reket ili nešto drugo. Ne može biti slučajnost da se to dešava baš tada. Ne mislim da je imao neki problem. Meč je posle toga trajao još nekih dva sata. Bio je u redu, dobro se kretao. Razočaravajuće je jer imam utisak da je sve to uticalo na meč. Ne kažem da bih dobio meč, ali su te pauze svakako imale uticaja.

Na pitanje da li misli da bi zvaničnici turnira trebalo da reaguju, Mari je rekao da je svestan kakva su pravila.

– Mislim da ne mogu ništa da urade, pravila su jasna. Ja sam u ATP Savetu igrača i o tome često pričamo, o promeni tih pravila, da se učini da se pravila mnogo teže zaobilaze. Ima sugestija da recimo ako uzmete medicinski tajm-aut pred moj servis, time predajete gem. Ja bih recimo počeo set sa 1:0. Ima raznih sugestija. Da li mislite da je ovo normalno? Da li nešto treba menjati, da li je potpuno u redu? – zapitao se Mari.

On kaže da je Cicipas uzeo predugu pauzu.

– To je moj osećaj. Ako svi ostali misle da je to u redu i da tu nema problema, možda sam je jedini koji razmišlja nerezonski. Ipak, mislim da je to glupost. I on to dobro zna.

Mari nije optužio Cicipasa za koučing, kao što je Zverev uradio u Sinsinatiju.

– Ne mislim da je to, nemam ideju da je tako nešto slučaj. Ne optužujem ga za to. On zna, kao i ostali igrači, sa timom sam pričao o tome pre meča, znali smo da to dolazi, ali opet, neko će reći da nije trebalo da me to poremeti. Ipak, teško je kad igrate brutalan meč u ovakvim uslovima. Fizički ne možete da sprečite da utiče na vas, mentalno da, ali fizički ne – poručio je Mari.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here