EPA/Juanjo Martin
Endi Mari

Endi Mari kaže da ne bi trebalo da ima nikakvu šansu u meču s Novakom Đokovićem, ali da se raduje prilici da opet igra sa njim.

Škot je u Madridu pobedio Dominika Tima i Denisa Šapovalova, pa će se u trećoj rundi sastati sa Đokovićem, koji je u dva seta bio bolji od Gaela Monfisa.

– U teoriji, ne bi trebalo da imam šansu u tom meču. On je svetski broj jedan, a ja igram sa metalnim kukom, tako da ne bi trebalo da imam šansu – rekao je Mari i dodao:

– To je izvrsna prilika da vidim na kojem nivou mi je igra. Imali smo mnogo velikih bitaka u našim karijerama, na najvećim turnirima na svetu. Mislim da smo igrali u finalima sva četiri grend slem turnira, igrali smo i ovde u finalu, a dugo nisam imao priliku da igram s njim.

Mari ističe da nije znao hoće li uopšte imati priliku da igra opet s Novakom, pošto su se poslednji put sastali u Dohi 2017. godine.

– Zato ću uživati, imaću fantastičan stav na tom meču, daću sve od sebe i videti gde sam u ovom trenutku.

Škot je Šapovalova dobio sa 6:1, 2:6, 6:3.

– Trenirao sam naporno u prethodnih četiri-pet nedelja, doterao sam igru. Krećem se mnogo bolje nego na početku godine, i to onda utiče i na ostatak igre, omogućuje mi da donosim drugačije odluke na terenu. Kretanjem sam dobio meč sa Šapovalovom – zaključio je 34-godišnji Mari.

U međusobnom skoru Đoković vodi sa 25-11, a predstojeći okršaj na programu je u četvrtak.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here