htttwitter.com/rnadalacademy

Britanski teniser Endi Mari pokreće inicijativu kojom će se ATP baviti i nasiljem u porodici.

Ova inicijativa dolazi nedugo nakon što je u javnosti osvanula informacija o tome kako je Aleksandar Zverev tukao svoju nekadašnju devojku Olgu Šaripovu.

Šaripova je o tome pričala u intervjuima, a Zverev se letos rastao i od Brende Patee sa kojom je bio u Beogradu na Adria Tour-u.

ATP se od svega ogradio tvrdeći da Zverev ne sme da javno narušava ugled te organizacije, ali Mariju to nije dovoljno, da se problemi ne bi “gurali pod tepih”.

– Ne znam od kada je to, ali sigurno nije reagovano odmah. Čitao sam o toj situaciji (sa Zverevim) i jasno je da nemamo pravila i politiku koja se tiče zlostavljanja u porodici.

– To je nešto što mi kao sport moramo da tražimo, da bi ATP znao šta da radi u takvim okolnostima, umesto da prvo mora da razmisli o tome. Mogu i oni da budu proaktivniji kod ovakvih situacija. Moraju da uzimaju za ozbiljno te stvari i videćemo šta će se dešavati narednih meseci – rekao je Mari, a prenosi Svet tenisa.

Napominjemo da Zverev čeka dete sa Pateom, mada je ona rekla da će želeti da dete podiže sama, jer je u mogućnosti za tako nešto i da sa Sašom hoće da zadrži samo neophodne kontakte.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here