Marijana Mateus: Najlepša sam kad sam srećna

0

Reko se šminkam: Marijana Mateus
 

– Najlepša sam kad sam srećna. Negujem se od svoje sedme godine, tako da ima rezultata. Imam već svoj ustaljeni svakodnevni ritual i mislim da je veoma važno da se žena redovno neguje, ali ne pripadam onima koji su stalno pred ogledalom i paničim zbog svake bore. Obavezno svako veče pred odlazak na spavanje posvetim sebi desetak minuta. Dobro očistim lice i nanesem neku od skupljih krema, na primer šiseido, kanebo ili sisli. Koristim i kreme koje usporavaju proces starenja, jer kad dođete u neke godine one su neophodne. Protiv bora koristim specijalni serum koji kupujem u Švajcarskoj, jer ga u ovoj zemlji pravi jedna kozmetičarka po posebnoj recepturi. Svako treće veče stavljam masku na lice. Ali mislim da je u zdravom telu i zdrav duh. Najvažnije je da zračimo iznutra da bismo zračili i spolja. Ne verujem u to da žena mora uvek da ima mnogo šminke i sređenu frizuru da bi bila lepa – kaže Marijana Mateus.

Pobornik prirodnog starenja

Marijana kaže da se plaši totalne anestezije, ali kada dođe vreme za to, podvrgnuće se nekom zahvatu za podmlađivanje.
– Jesam za estetsku hirurgiju kada za to dođe vreme, za sada mi nije potrebno, ali već za deset godina neću tako razmišljati. Pobornik sam prirodnog starenja. Ne opterećujem se izgledom, moramo da prihvatimo sebe onakvi kakvi jesmo i da budemo zadovoljni sobom.

Ističe da se retko šminka.

– Kada se šminkam, to traje minut. Koristim tečni puder marke šanel i maskare dior i živanši. Najčešće koristim mak kozmetiku, jer njihove senke za oči i olovke zaista najbolje. Kada izlazim ili idem na neki događaj koristim jaču šminku, a svakodnevno stavljam samo maskaru i sjaj za usne. Kosi poklanjam dosta pažnje. Volim negovanu i dugu kosu, tako da ne verujem da ću se šišati na kratko. Nemam jaku kosu tako da redovno stavljam pakovanja.

Ova atraktivna Novosađanka obožava spa centre i masaže. Smatra da su masaže najdelotvornije za dobar izgled kože.

– Rano ustajem, a umor sa lica otklanjam treninzima i maskama za revitalizaciju kože. Posebno pazim na režim ishrane, jer je posle 30. godine sve teže održati dobru i mladenačku liniju. To zahteva i neka odricanja. Trudim se da preskačem večeru, a jedem uglavnom salate i grilovano povrće, ribu i meso. Ujutro doručkujem, pa su mi žitarice i jogurti postali svakodnevica, a za večeru jedem salate.
Redovno trenira i trudi se da što više vremena odvoji za vežbe sa trenerom. Kombinuje pilates i vežbe sa loptom, tegovima i na parteru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here