Marijana Mateus: Udaću se po treći put, ali iz ljubavi

0

Udaće se opet, ali samo iz ljubavi: Marijana Mateus
 

– Danas je brak prevaziđena institucija. To mogu da tvrdim kao empiričar jer iza sebe imam dva braka sa dva divna čoveka. Ponosna sam na njih, a i na sebe, jer sam odlazila kada sam shvatila da je ljubav nestala. Ipak, i dalje verujem u brak, ali isključivo iz ljubavi – kaže Marijana.

 

Voli moćne muškarce

Marijana Mateus (43) bila je u braku sa Miodragom Kostićem (55) i Lotarom Mateusom (53). Sa kraljem šećera je u bračnoj zajednici provela devet godina i s njim ima troje dece, Dajanu (24), Aleksandra (21) i Anđelu (17). Iz braka sa nemačkim fudbalerom Lotarom Mateusom, čijeg prezimena se nije odrekla, a koji je trajao četiri godine, nema dece.

Lotaru želi sreću u petom braku i napominje da samo od njega zavisi hoće li ovoga puta potrajati.

– Juče sam se čula sa Lotarom i upućena sam da sprema peto jubilarno venčanje. Eto, i on veruje u brak. Mislim da je lepo, a i moralno to što će se oženiti majkom svoga sina Milana. Nadam se da će ovo biti njegov poslednji brak. To mu želim od srca, mada odgovor na to zna samo on. Niko nije prorok Jelisije – kaže Marijana.

Iako se u medijima spekulisalo da je i ona odnedavno u srećnoj emotivnoj vezi, kreatorka tvrdi da nije zaljubljena, ali ističe da joj udvarača ne manjka.

– Moje srce je teško osvojiti, ali nije neosvojivo. Ljubav se ne dešava kada mi želimo. To se prosto desi ili ne desi. Ove godine me nije pogodila Amorova strelica. Elem, nemam emotivnu vezu, ali zato imam udvarača napretek. Teško me je pratiti u svakom pogledu, pa i u emotivnom, jer se dajem maksimalno, ali i tražim reciprocitet – objašnjava Marijana.

 

Marijanin rečnik

– empiričar – onaj koji se u radu i mišljenju oslanja na iskustvo, koji dolazi do znanja putem iskustva i ogleda.
– Prorok Jelisije – u crtanom filmu „Biblijske priče“ pominje se prorok Jelisije, a ona je verovatno mislila na Jeliseja, starozavetnog proroka koji je živeo u 9. veku pre nove ere.
– Amorova strela – u rimskoj mitologiji, Kupidon ili Kupid je bog erotske ljubavi, požude i lepote. Drugi mu je naziv Amor. Kupidon znači „požuda“, a Amor „ljubav“.
– reciprocitet – uzajamnost, uzajamni odnos.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here