Zvezdin najbolji igrač, nekadašnji nemački reprezentativac, privlači pažnju medija u Nemačkoj uoči susreta “crveno-belih” s Bajernom u Minhenu u prvom kolu Lige šampiona (sreda, 21 čas).

Marko Marin (30) kao da se vraća kući sa Zvezdinom utakmicom protiv bavarskog velikana, sedmostrukog uzastopnog nemačkog prvaka. Iz rodne Bosanske Gradiške roditelji su ga odveli u Nemačku tek što je prohodao, nastanili su se u Frankfurtu, a mali Marko je sa sedam godina krenuo u Ajntrahtovu fudbalsku školu.

Za tim, koji nam je poslednjih godina prirastao pažnji zbog nekoliko naših igrača u njemu, nikada nije igrao u seniorskom fudbalu. U Bundes ligi je debitovao u martu 2007. u dresu Borusije iz Menhengladbaha i to baš protiv Ajntrahta. Igrački je stasao u sezoni 2008/09, a u sledeće tri se dokazao i u Verderu.

Prošao je sve mlađe selekcije nemačke reprezentacije. Odigrao je i 16 utakmica za seniorski tim bivšeg svetskog prvaka. Bio je učesnik Mundijala u Južnoj Africi 2010.

– U ovom trenutku najviše i volim što sam tu gde jesam. Još kao dete sam govorio da imam samo dva kluba iz svojih snova. To su Zvezda i Ajntraht. Kada završim karijeru, vratiću se da živim u Frankfurtu, a kada bih opet zaigrao u Bundes ligi, voleo bih da to bude samo u Ajntrahtu – rekao je Marin za “t-onlajn”, sećajući se da mu kao Čelzijevom igraču nisu godile pozajmice u Sevilju, Fiorentinu, Anderleht i Trabzon.

– Bundes liga je jedno od najcenjenijih fudbalskih takmičenja na svetu. Samo onaj ko nije igrao u nemačkom prvenstvu može da govori o njemu s potcenjivanjem u odnosu na druge vodeće lige Evrope. Treba samo videti ko sve igra tamo. Brazilac Kutinjo, recimo, mogao je da bira u koji će klub kad je već došlo do toga da ga Barselona šalje na pozajmicu. Odlučio se za Bundes ligu i Bajern.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here