Marinković: Želim Ligu Evrope i duplu krunu!

0

Vratio se u Humsku: Nenad Marinković i Marko Nikolić
 

Ne baš veseli ambijent u Partizanu, posle eliminacije od Ludogoreca, razvredio je Nenad Marinković (25). Doskorašnji krilni vezista izraelskog Hapoela iz Akre treći je novajlija crno-belih u letnjm prelaznom roku, a danas je promovisan u Humskoj 1 i u predstojećoj sezoni nosiće broj 29 na dresu.
"Impresije su sad iste kao kad sam debitovao 5. decembra 2004. Presrećan sam, ovo mi je bitan dan u životu. Volim Partizan, Humska mi je druga kuća. Kada me pozvao šef prihvatio sam poziv na obostrano zadovoljstvo, više moje. Bilo je ponuda i iz inostranstva, ali o njima nisam mnogo razmišljao“, rekao je najmlađi debitant u istoriji Partizana.

 

Marinković je već odradio nekoliko treninga sa crno-belima od kojih očekuje da se vrate na šampionsku stazu, ali i da naprave pomak na međunarodnoj sceni.
"Ambicije su da ove sezone uđemo u Ligu Evrope i osvojimo duplu krunu“, rekao je Marinković.

 

O tome šta se sve dešavalo tokom prvog mandata u Humskoj (2004-2010), kad je išao i na pozajmice, povratnik na Topčidersko brdo nerado govori.
"Ne bih se vraćao na to. Ima do nekih ljudi, do mene samog, osećao sam veliki pritisak. Da mi je bila ova pamet… Zadržao sam karakteristike koje su me stalno krasile, ali su se razmišljanja promenila, drugačije gledam na neke stvari i vratio sam se da dokažem da vredim“.

 

Marinković se nije upuštao u odluku njegovog nekadašnjeg saigrača Miloša Bosančića iz Partizana da pojača Crvenu zvezdu.
"To je njegova stvar, kada se budemo sreli težiću da moj tim pobedi. Imam pozitivan skor sa komšijama iz mlađih kategorija. Pobeda, pod obavezno“, dodao je Marinković.

On, ipak, neće moći da igra za crno-bele u prvom kolu Superlige.
"Nije stigao sertifikat iz Izraela, neće biti u konkurenciji za Voždovac, u ponedeljak očekujemo papire iz, da bismo ga registrovali za Evropu. Kada su Nenad i Ivan Petrović u pitanju, hvala im na korektnosti prepoznavanja situacije u klubu. Pokazali su ogromnu želju igranja u Partizanu. Bolje je imati igrača koji želi po svaku cenu da igra za klub, nego nekoga juriti i moliti“, rekao je Nikolić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here