Sprkinje su pregazile Albanke u Draču.

Selektorka srpskog državnog tima Marina Maljković istakla je da je zadovoljna činjenicom da su njene izabranice pružale maksimum od prvog do poslednjeg trenutka meča u pobedi nad Albanijom 139:34.

-Razlika je bitna između dve ekipe. Ono što je najvažnije za žensku reprezentaciju jeste da se u svaku utakmicu ulazi maksimalno i da se igra do poslednjeg minuta, kao da je pitanje poraza ili pobede. Druga bitna stvar su mlade košarkašice koje nisu samo ulazile u igru, već su i davale ozbiljne poene. Imamo dve devojčice od 17 godina – Zarić i Popović i jednu koja je malo starija, Jovanu Nogić, zajedno sa Turudić i Bogićević koje nisu danas igrale, ali će dobiti šansu u nekoj narednoj prilici. Sve su pokazale da pre svega imaju silnu želju da igraju za seniorsku reprezentaciju, da razumeju sistem seniorske reprezentacije i da mogu biti deo nje u skorijoj budućnosti – rekla je Marina Maljković, a prenosi sajt KSS.
Naredni prozor u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine je tek u novembru 2020. godine. Srbija će 12. novembra gostovati Litvaniji, a tri dana kasnije i Turskoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here