T. Trajković
Marko Višnjić

– Folklorom se bavim oko osam godina, a počeo sam da pohađam časove zbog moje sestre. Bio sam često u klubu, pa sam onda i ja poželeo da igram folklor – izjavo je za “Vestionline” Marko Višnjić iz SKC Ofenbah.

Na pitanje koja su njegova očekivanja povodom večerašnje dodele nagrada i plasmana u takmičarkom delu manifestacije koja okuplja najuspešnja folklorna društva iz dijaspore Marko nam odgovara:

– Ja sam ovde samo zbog društva. Svestan sam da naš klub može ostvariti mnogo bolji rang na takmičenju nego što je to do sada bio običaj, i jednostavno smo ovde najviše zbog druženja sa članovima drugih klubova.

Kao i u svakom sportu, postoje mnogobrojni izazovi sa kojima se folkloraši susreću.

– Najteže od svega mi je kad moram da savladam dobro korake u koreografijama. U zavisnosti od težine koraka određujemo koliko nam je proba potrebno. Ljudima koji bi želeli da se bave folklorom bih poručio da je nabolje početi sa teninzima od malih nogu. Imam dosta drugara koji su skoro počeli da se bave time, i imaju problema da savladaju neke stvari. Od recimo šeste ili sedme godine bi mališani trebalo da se posvete folkloru. To su optimalne godine – kaže Marko Višnjić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here