pixabay.com

Šef srpske delegacije pri CEFTA Ivan Marković izjavio je danas da su sve delegacije zemalja koje su prisustvovale sastanku CEFTA u Valoni, na kome je prištinska delegacija napala srpsku, bile zgrožene takvim ponašanjem.

On je to rekao televiziji Pink, povodom incidenta koju je napravila delegacija Prštine, kada su flašom gađali Markovića zato što je rekao da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

Kako je rekao, domaćin sastanka Albanija, pokušala je da relativizuje incident, budući da je to veliki propust sa njihove strane i zbog političke podrške privremenim institucijama u Prštini, ali da ostale delegacije nisu prhvatile taj pokušaj.

– Svi su bili zgroženi, bio je prisutan strah, pošto je večna delegacija imala i žene u svom sastavu i mnoge koleginice su i plakale. Niko nije prihvatio obrazloženje domaćina, svi su podržali nas i izrazili veliko čuđenje i zgražavanje nad takvim ponašanjem za koje može da se kaže da je neciviliovano – rekao je Marković.

On je dodao da samo pukom srećom flaša nije pogodila delegaciju Moldavije i koleginicu iz delegacije Srbije, kao i da je srpska ambasada u Tirani veoma brzo organzovala povratak delegacije u Srbiju.

Podsetimo, članovi delegacije iz Prištine flašom su gađali šefa srpske delegacije Ivana Markovića na sastanku na nivou zamenika ministara u okviru sporazuma CEFTA u Valoni. Nakon toga, sastanak je prekinut.

11 KOMENTARI

 1. A zasto si to rekao? Vis ste za provokacije broj jedan. Da bi ja bilo, ja hih ti slomio nos pa da pamtis da Kosovo nilad nije bila i nikad nije sastavno deo srbije

 2. „Bozja osveta“
  „Kosovo nije srbija“…
  dobro… dobro siptari da ne zaboravite srpski..jer..trebace vam!

  • Pa dobro je znati ostale jezici, a ne kao ti neki seljak koji prica samo selacki srpski a kamo li neki drugi jezik. Pa ti pred postavljam da ako idesh negde u inostranstvo izgubices posto znas samo srpski a tamo ne pricaju tvoj jezik. Srecno pa uci nesto i ne postani robot koji samo primi komande

 3. Sve sami šiptarski junaci 😀
  Vise na Srpskim portalima i pokušavaju da šire konfuziju. Šaka jada i divljaka. Osetiće te vi šta znači Srbin!!!
  Samo polako… mnogo ste mi nešto nervozni. Ko svinje pred klanje. Samo, ovog puta neće biti samo oslobođenje već će mo se videti u Valoni Draču i Skadru.
  Polako… polako… strpite se malo.
  Dogodine u Prizrenu!

  • Sine poceo si pre 20 godina da kazes Do godine U Prizerenu ali izgleda da ces umreti a nikad neces da ides u Prizeren

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime