Marković: Nije tačno da je Đilas stekao veliki novac u Češkoj

1

Sekretar Beogradskog odbora SNS Aleksandar Marković izjavio je danas da je lažna i izmišljena priča da je Dragan Ðilas u Češkoj stekao ogroman novac, jer, kako kaže, činjenice pokazuju da je od poslovanja u Češkoj Ðilas zaradio 74.000, a da danas prijavljuje 25 miliona evra i to samo u nekretninama.

“Pitanje je – odakle i kako”, upitao je Marković u pisanoj izjavi.

On je istakao da je Ðilas u Češkoj otvorio firme od kojih jedna nikada nije bila aktivna, a da, prema evidenciji češkog registra privrednih lica, Ðilasove firme nisu imale tako dobro poslovanje.

Marković kaže i da je Dragan Ðilas izjavama da novac Beograđana ne treba da se investira u infrastrukturu, puteve, mostove, potvrdio da je kao gradonačelnik novac građana ulagao u sopstvene džepove, u svoje firme koje su ostvarivale više od 500 miliona evra dobiti i da je brinuo samo o svom interesu.

Naveo je da je Ðilas, kao bivši “apsolutni vladar” upropastio Srbiju i ostavio više od pola miliona ljudi bez posla, kao i da su 24 sporne privatizacije “ušle u svetske anale”, o kojima je govorila čak i EU, dokaz da je stepen kriminala i korupcije bio ogroman.

Kako kaže, u Ðilasovo vreme strana ulaganja bila su svega milijardu evra, BDP je bio -3,1 odsto, a stopa nezaposlenosti bila veća od 25 procenata, dok je minimalna zarada bila svega 15.200 dinara.

“Dok čekam Ðilasov odgovor na pitanja, podsećam građane da je vlast predvođena Aleksandrom Vučićem i SNS omogućila 2,9 milijardi stranih ulaganja, rast BDP-a od 4,5 odsto, ali i povećala minimalnu cenu zarade, pa umesto Ðilasovih 15.200, ona iznosi 27.000 uz tendenciju da bude još veća”, dodao je Marković.

Sve to je omogućilo da se jednako ulaže i razvija i Beograd i cela Srbija, zaključio je Marković.

1 COMMENT

  1. Ja neznam zasto se koriscenje gradjanski porez izrazavate o tome kada je to nesto sto bi trebala policija da izjavljuje. Njima je placeno za to.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here