Srpski plejmejker i zvanično je novi član italijanskog Virtusa iz Bolonje.

 

Stefan Marković (31) došao je u Bolonju posle dve godine igranja u ruskom Himkiju, a prema prethodno navedenim spekulacijama trebalo bi da je potpisao ugovor na dve godine (1+1) i tako će postati saigrač Milošu Teodosiću, dok ekipu predvodi selektor Aleksandar Đorđević.

Nosio je dres Zenita, Unikahe, Banvita, Valensije, Treviza, Hemofarma i Atlasa, a prethodne sezone imao je prosek od pet poena i 3,8 asistencija po meču.

Veoma sam srećan što ću naredne godine igrati u Virtusu, sjajnom klubu sa velikim ambicijama. Želim da pobedim i spreman sam da pružim mnogo radosti našim navijačima. Svakako, činjenica da sam već igrao sa Milošem i sarađivao sa trenerom Đorđevićem, pomoći će mi da se lakše uklopim. Ali biće mi važno da što pre pronađem pravu pobedničku povezanost sa celim timom. Samo uz pomoć svih igrača, možemo da pobeđujemo i obradujemo naše navijačerekao je Marković za zvanični sajt Virtusa, po potpisivanju ugovora.

Srpski trio Marković-Teodosić-Đorđević naredne sezone takmičiće se u italijanskom prvenstvu i Evrokupu, dok ih godinu dana kasnije najverovatnije očekuje Evroliga, putem specijalne pozivnice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here