Marković: Referendum o NATO-u i regionalizaciji

0

On je u petak rekao za čačansku televiziju Galaksija 32, da neki ljudi "cepaju Srbiju, kao da je to njihova dedovina".
 

"Za ovakve stvari treba raspisati referendum, pa onda da me neko pita da li ja hoću da glavni grad ističnog regiona bude Zaječar, koji je 120 kilometara udaljen od Jagodine, ili hoću da pripadam tamo gde mi je geografski mesto, jer smo mi pomoravsko-šumadijski region."
 

"U pravu su muslimani što se bune, da šest opština, gde su oni većinsko stanovništvo, budu podeljeni u dva regiona i ja ih podržavam", rekao je Marković.
On je ponovio da koalicija Socijalistička partija Srbije – Partija ujedinjenih penzionera Srbije – Jedinstvena Srbija, neće glasati za rezoluciji o Srebrenici, ukoliko se upotrebi reč genocid.

Treba raspisati referendum o ulasku Srbije u NATO: Dragan Marković

"Tražićemo da u toj rezoluciji piše da osuđujemo sve zločine na prostoru bivše Jugoslavije. Mi upravo zbog mladih naraštaja ne smemo da kažemo da smo genocidan narod, jer će to biti velika hipoteka, kao što je bila ona da su Srbi tokom devedesetih bili militanti."
 

"Nikada Srbija nije bila popularnija u međunarodnim odnosima, nego poslednjih godina i od devedesetih godina nije se desilo da generalna skupština Ujedinjenih nacija nešto prihvati što Srbija traži", istakao je on.
 

Marković je rekao da se nikada ranije nije desilo da opozicija ima tolika prava u skupštini Srbije, po poslovniku, kao što je to slučaj poslednje dve godine.
 

On je rekao da u poslednje vreme opozicija samo kritikuje i konstatuje.
 

"Ja sam nekada bio opozicija i u redu je da kritikujete i konstatujete, ali istovremeno mora da usledi i neki predlog", zaključio je Marković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here