EPA/Christophe Karaba
Dik Marti

Bivši izvestilac Saveta Evrope o trgovini ljudskim organima na KiM Dik Marti izjavio je da se ne zna cela istina o zločinima na Kosovu.

Kako je napomenuo, mnogo krivaca nije odgovaralo za učinjeno.

– Samo istina oko konflikta na Kosovu može da dovede do pomirenja. Ja sam je samo malo razotkrio. Ostalo je još mnogo posla da se uradi na tom polju – rekao je Marti za “Večernje novosti”.

Marti je naveo da njegova najnovija knjiga “Izvesna predstava o pravdi” govori upravo o tome, dok “Novosti” najavljuju da će prenositi njene najzanimljivije delove. Knjiga sadrži elemente koje je Marti otkrivao u svojim istragama, u kojima mnogi zločini i zločinci ostaju nekažnjeni, kao što je to slučaj sa albanskim liderima na Kosovu, navodi list.

Prema rečima nekadašnjeg državnog tužioca za švajcarski kanton Tičino, profesora i predsednika Svetske organizacije za borbu protiv torture, mnogo vremena je izgubljeno u stvaranju suda za ratne zločine OVK na Kosovu. On ističe da i dalje nema rezultata kao i da je ishod cele priče o odgovornosti za zločine na Kosovu neizvestan.

– I u sirijskom konfliktu za sve pokušavaju da optuže vlast. Stvari nisu tako jednostavne – kaže Marti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here