Masakr u Nigeriji: Boko Haram ubio 2.000 ljudi

0

Beta/AP
Seju strah u Nigeriji: Boko Haram preti da će proširiti terorističku aktivnost
 

U saopštenju organizacije Amnesti internešnal navodi se da je ovo najsmrtonosniji napad u istoriji te terorističke organizacije, a dogodio se u gradu Baga, koji se nalazi nedaleko od granice sa Čadom.

Kontinuirani napadi džihadista trajali su od srede do petka, a jedan od lokalnih zvaničnika Baba Aba Hasan istakao je da su žrtve uglavnom deca, žene i starije osobe, koje nisu uspele da pobegnu pred naletom ekstremista.

– Pokolj koji su počinili teroristi Boko Harama je nezamisliv. Odustali smo od prebrojavanja mrtvih. Niko to ne može da učini. Ima mnogo teško ranjenih, koji su do sada verovatno preminuli – rekao je Muhamed Aba Gava, portparol civilne odbrane.

Organizacija Amnesti internešnal je izdala saopštenje u kojem navodi da je prema prvim izveštajima poginulo 2.000 ljudi.

– Ako je taj broj tačan, to znači da je teror Boko Harama poptuno eskalirao – smatra Danijel Ejr, istraživać AI za Nigeriju.

 

Ovaj napad dogodio se pet nedelja pre najavljenog održavanja predsedničkih izbora u Nigeriji, a tri severoistočne države zatražile od vlasti da pojačaju prisustvo vojske.

Najveći zločin koji su prethodno počinili pripadnici Boko Harama dogodio se 14. marta 2014. godine, kada je ubijeno više od 600 ljudi.

Boko Haram preti da proširi svoju terorističku aktivnost, u snimku objavljenom prošle nedelje najavili su akcije u Kamerunu.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here