Masakr u Nigeriji, ubijeno stotine ljudi

0

Divljaštvo Boko Harama ostavilo tugu i očaj
 

Novi napad dogodio se u ponedeljak u mestu Gambor Ngala, u državi Borno, uporištu Boko Harama, gde je 14. aprila iz jedne srednje škole kidnapovano 276 devojčica.

 

Prema rečima lokalnog senatora Ahmeda Zane, ubijeno je 300 ljudi, a očevici tvrde da su izbrojali više od 100 ubijenih osoba. Napadači su zapalili pijacu, zgradu carinske službe, policijsku stanicu i gotovo sve prodavnice Zbog otmice u aprilu, nigerijska policija je ponudila nagradu od 300.000 dolara onima koji pomognu u nalaženju otetih devojčica, a francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus izjavio da je Nigeriji u tom cilju na raspolaganju i francuska ekipa stručnjaka.

 

Nigerija: Teroristi oteli 200 učenica i nude ih na prodaju

 

Američki predsednik Barak Obama je, komentarišući otmicu, rekao da je to situacija od koje se "slama srce" i izrazio nadu da će posle ovog strašnog događaja međunarodna zajednica učiniti nešto protiv organizacije koja je počinila strašan zločin.

 

Boko Haram na lokalnom Hauza jeziku znači "Zapadno obrazovanje je greh", a grupa koja nosi to ime organizovala je poslednjih godina niz napada u severnoj Nigeriji, u kojima je stradalo oko 1.500 ljudi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here