Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Električni automobili Tesla Motorsa od sada se mogu kupiti u susednoj Hrvatskoj, po cenama od 40 hiljada evra pa naviše.

Tesla Motors otvorio je svoju prvu prodavnicu u Hrvatskoj, u zagrebačkom tržnom centru Avenue Mallu.

Kompanija je objavila i broj telefona za pomoć na putevima za vozače u Hrvatskoj, kao i cene vozila izražene u kunama. U ponudi su Tesla Model 3, X i S, koji stoje od početne cene za Model 3 od oko 40.000 evra, do najluksuznijeg modela S čija cena dostiže 140.000 evra.

Tesla je otvaranje prodavnice u Zagrebu najavio za prvo tromesečje ove godine, a pre dva meseca objavio je i oglas u kojem traži dva zaposlena za kancelariju u Zagrebu. Reč je bila o Sales & Delivery Manageru i Tesla Advisoru.

Osnivač Tesle, milijarder Ilon Mask je pre godinu dana najavio na Tviteru da otvara predstavništva u Slovačkoj, Hrvatskoj, Srbiji i većini drugih država istočne Evrope tokom prve polovine 2020. godine, kad se još nije moglo naslutiti da dolazi pandemija.

Hrvatsku i Srbiju je pritom posebno naglasio te dodao: “Napokon, možemo učiniti Nikolu Teslu ponosnim na to da imamo njegove automobile u njegovim državama porekla”.

Ulazak Tesle u Hrvatsku mogao bi se značajno odraziti na prodaju njegovih električnih automobila na hrvatskom tržištu. Kupci su do sada nerado birali Teslu upravo zato što nisu imali lokalnu podršku, koja je s e-automobilima posebno osetljiva zbog servisa i punionica.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here