EPA
Ilon Mask

Ilon Mask, vlasnik kompanije “Tviter”, rekao je danas da je moguće da su zaposleni na ovoj društvenoj mreži favorizovali levičarske kandidate tokom nedavnih izbora u Brazilu, ali nije pružio dokaze za svoje tvrdnje.

Mask je okončao kupovinu “Tvitera” 27. oktobra, tri dana pre održavanja drugog kruga predsedničkih izbora u Brazilu kada je desničarskog kandidata i aktuelnog predsednika Žaira Bolsonara porazio levičar Luiz Inacio Lula da Silva.

“Video sam mnogo zabrinjavajućih objava o nedavnim izborima u Brazilu. Ako su ti tvitovi tačni, moguće je da su zaposleni u Tviteru favorizovali kandidata levice”, napisao je Mask.

Bolsonaro je ranije ove godine ugostio Maska na sastanku u Sao Paulu rekavši tom prilikom da je američki milijarder “dah nade i legenda slobode”.

Lula i Bolsonaro su naširoko koristili Tviter tokom svojih predsedničkih kampanja, ali nekim Bolsonarovim saradnicima, kao na primer kandidatu za poslanika u Donjem domu brazilskog Kongresa Nikolasu Fereiri, sud je suspendovo mnalog na ovoj društvenoj mreži zbog objava u kojima osporava regularnost izbornih rezultata u drugom krugu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here