Pexels

Problem sa masnom kožom, bubuljicama ili proširenim porama leči se temeljnim čišćenjem kože, ali bez dodatnog opterećenja uljem. U svakodnevnu rutinu čišćenja lica potrebno je uvesti maske koje treba koristiti bar jednom nedeljno. Maska od zelene gline najpogodnija je za masnu kožu.

Zelena glina omekšava kožu i poboljšava tonus i elastičnost kože, a što je najbitnije, pomaže u lečenju akni. Masku od gline možete vrlo lako napraviiti i kod kuće bilo da je reč o najjednostavnijem receptu u kojem se zelena glina meša samo sa vodom ili one višenamenske u koje se dodaju eterična ulja i razni drugi dodaci.

Pomešajte dve velike kašike gline sa jednom kašikom soka od aloe vere. U to možete dodati i ulje od jojobe, kao i eterična ulja. Preporučuje se grejpfrut ili lavanda koji imaju antiseptičko delovanje. Masku držite na licu sve dok se ne osuši. Lice operite toplom vodom, nakon toga hladnom, kako bi se pore zatvorile. Nakon ovog tretmana, na lice nanesite hidratantnu kremu. Tretman ponavljajte jednom nedeljno. Isprobajte ovu masku i nakon nekoliko nedelja redovnog korišćenja uočićete poboljšanja na koži.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here