Masovni artiljerijski napad na Donjeck, vojska “očistila” aerodrom

0

Beta/AP/M. C.
Ukrajinska vojska je započela veliku ofanzivu na uporište prorusa u Donjecku
 

– Počelo je masovno artiljerijsko gađanje iz svih vidova oružja. Granate padaju i u sam centar grada – rekao je Motuzenko.

On je dodao da su mete grad Donjeck i okolna naselja, preneo je TASS.

Ukrajinski vojni portparol Andrej Lisenko rekao je da su ukrajinske snage noćas pokrenule masovnu operaciju i da su zauzele skoro celi aerodrom u Donjecku na istoku Ukrajine.

Kremlj zabrinut zbog eskalacije nasilja

Kremlj je zabrinut zbog eskalacije nasilja na istoku Ukrajine, a aktuelna situacija ne doprinosi rješavanju sukoba, saopštio je danas portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov. On je dodao da trenutna situacije ne doprinosi ni na koji način implementaciji sporazuma iz Minska i traganju za rješenjem, prenio je Interfaks.

Donesena je odluka o masovnom napadu. Skoro smo potpuno 'očistili' aerodrom, koji pripada ukrajinskim vojnim snaga", rekao je Lisenko.

On je dodao da je operacija sada vratila borbene linije u blizini aerodroma na prethodni status kvo, te da time ukrajinska vojska nije prekršila mirovni plan iz Minska, navodi Rojters.

Poginulo sedmogodišnje dete

Ukrajinsko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su sedmogodišnje dete i sedamnaestogodišnji mladić poginuli danas kada je raketa pogodila u kuću u gradu Uglegorsku u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine.

U saopštenju se dodaje da je u ovom napadu povređena devetogodišnja djevojčica, preneo je Rojters.

Neimenovani predstavnik ustanika rekao je ruskoj agenciji RIA Novosti da je ukrajinska vojska tokom protekla 24 sata nekoliko puta napadala pobunjeničke pozicije na donjeckom aerodromu i pokušala proboj u naselje Marjinku, zapadno od Donjecka.

Prema navodima neimenovanog predstavnika prorusa, ukrajisnka vojska je tokom tog perioda 32 puta narušila režim primirja u Donjeckom basenu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here