Masovno hapšenje Afrikanaca u Zaječaru: Grad strahuje od ebole

0

Grad Zaječar u strahu od virusa ebole, pošto je najveći broj uhapšenih migranata Afro-azijskog porekla, a neki su u lošem zdravstvenom stanju (Foto: Ilustracija)
 

Niko od uhapšenih nije prošao zdravstvene preglede, a neki od njih, kako nezvanično saznajemo, su u lošem zdravstvenom stanju.

 

Ovim povodom rukovodstvo grada Zaječara odgovoriće hitnim merama. U dogovoru sa gradonačelnikom Zaječara Velimirom Ognjenovićem za sutra u 11 časova zakazan je Štab za vanredne situacije na kom ćemo pronaći način da građane Zaječara zaštitimo od ilegalnih migranata koji su svakoga dana na teritoriji Zaječara, a mnogi od njih prođu celu teritoriju Srbije, rekao je Saša Mirković, predsednik Skupštine grada Zaječara za Best portal.

 

Na teritoriji Zaječara nalazi se 100 kilometara granice i kako saznajemo četrnaest krijumčarskih kanala prolazi kroz ovaj grad, a za koje se zna.

 

Mnogi od ilegalnih imigranata upravo su prenosioci najvećih zaraza u istoriji čovečanstva, a strah od ebole, jedan je od najvećih problema koji potresa čitav svet i od koje je već umrlo, kako je juče saopštila Svetska zdravstvena organizacija, skoro 5.000 ljudi.

 

Takođe, Svetska zdravstvena organizacija, nedavno je priznala da nije dobro iskontrolisano širenje ebole i upozorila je sve države da pojačaju na maksimum sve moguće kontrole, jer ebola ostaje zgravstvena pretnja. Ilegalni imigranti su više nego realna pretnja u ovom slučaju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here