Fudbaler Mančester junajteda Nemanja Matić nedavno je objavio otvoreno pismo koje je prosledio medijima i u kojem iznosi niz kritika o srpkom fudbalu i istakao Nemanju Vidića kao čoveka koji bi mogao da pomogne. 

Nemanja nije promenio svoj stav pa je u intervjuu za Sport klub ponovio da je završio sa reprezentacijom, da je Vidić potreban kao vođa srpskog fudbala i da je to jedini izlaz “iz mulja” u koji već dugo pliva domaći fudbal.

– Moj stav se nije promenio. Nisam eksplodirao jedan dan i uzeo i napisao pismo. Ne, ja sam razmislio dobro šta da napišem – aludirao je Matić na pismo koje je dao na uvid javnosti. Kaže da te reči nisu bile posledica afekta i “vruće glave”.

Poručio je i ovo:

– Mislim da je dolazak Nemanje Vidića ispravno rešenje. Ima fudbalskih ljudi koji bi sigurno pomogli sprskom fudbalu. Mislim da je Vidić pravo rešenje. On je čovek koji ima stav, čovek sa integritetom, on ne bi svoje ime potrošio tek tako. Pretpostavljam da bi se vratio samo kada bi mu se dozvolilo da radi kako on misli, profesionalno, pošteno… Verujem da bi to poštenje mogao da vrat u naš fudbal, a to je ono što nam za početak nedostaje. Dotakli smo dno, plivamo u mulju, sa ove tačke gledišta ne vidim drugi izlaz – izjavio je Matić za Sport Klub.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here