Srpski fudbalski reprezentativac Nemanja Matić izjavio je da ne može da bude razočaran jer smatra da je njegov tim dao maksimum u porazu od Portugalije (4:2) i da veruje da je naučio novu lekciju.

– Svako je dao svoj maksimum u ovom trenutku. Čistog obraza smo napustili teren. Portugalija je zasluženo pobedila, iskoristila je individualni kvalitet koji ima, iskustvo i brzinu. Portugalce su postigli četiri gola, što nije lako i demonstrirali zašto su osvojili poslednje Evropsko prvenstvo – istakao je Matić novinarima posle meča.

Šanse Srbije za plasman na EP, priznaje Matić, svedene su na minimum.

– Igraćemo do samog kraja, pa šta bude. Nisam razočaran jer, kao što sam rekao, dali smo svoj maksimum u ovom trenutku protiv “strašne” ekipe. Da vam ne govorim o imenima, i sami znate ko sve igra za njihovu reprezentaciju. Možda samo da nismo primili i četvrti gol.

Kako je dodao, može mnogo toga da se nauči iz ovog poraza.

– Moramo dosta pametnije da igramo u narednom periodu. Naša ekipa ima dosta mladih igrača.

Njegov saigrač Nikola Milenković istakao je da su reprezentativci Srbije imali veliku želju da iznenade prvaka Evrope, ali da je presudio veliki kvalitet gostiju.

– Nisu nas iznenadili, ono što smo pripremali na treninzima uspelo smo da realizujemo na terenu, ali kada se juri rezultat nije lako.

Ostavili smo dosta prostora na terenu i oni su to iskokristili. Imaju dosta kvalitetnih igrača koji su nas kaznili – poručio je on.

Defanzivac Fiorentine objasnio je situaciju kod prvog gola Portugalije kada se sudario sa golmanom Markom Dmitrovićem, a Vilijam Karvaljo odbitak ubacio u praznu mrežu.

– Krenuli smo da izbacimo loptu, desio se odbitak koji su iskoristili, to se dešava u fudbalu – zaključio je Milenković, koji je protiv Portugalije dao prvenac u nacionalnom timu.

Srbija kvalifikacije za EURO nastavlja u utorak gostovanjem u Luksemburgu.

Izvor:
Vestionline, Tanjug

4 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here