Matić: Trenutno niko ne razmišlja o fudbalu

0

Nemanja Matić i David Silva
 

"Trenutno niko ne razmišlja o fudbalu, ali ćemo da pokušamo da se koncentrišemo jer je to naš posao. Pokušaćemo da pobedimo, daćemo sve od sebe da se bar malo nešto pozitivno desi. Misli su mi ka ljudima kojima je potrebna pomoć", rekao je Matić novinarima na okupljanju reprezentativaca u Staroj Pazovi.

 

Reprezentacija Srbije će krajem maja i početkom juna igrati na američkoj turneji prijateljske utakmice protiv Jamajke, Paname i Brazila. Matić je rekao da je primetio da je u Engleskoj, zemlji u kojoj igra za Čelzi, veliki broj ljudi upućen šta se dešava u Srbiji.

"Daćemo sve od sebe da pomognemo, čim završim turneju maksimalno ću se angažovati da pomognem koliko je u mojoj moći", istakao je Nemanja Matić.

 

Aleksandar Mitrović je kazao da je on sa svojim saigračem iz Anderlehta Lukom Milivojevićem razgovarao sa čelnicima kluba i saigračima.

"Žao mi je što nisam ovde, što nisam fizički pomogao, ali ćemo se svi uključiti u pomoći nastradalim ljudima. Razgovarali smo sa klubom i saigračima i zamolili smo ih za pomoć i siguran sam da će oni to učiniti", kazao je Mitrović.

 

On je sezonu u belgijskom klubu završio sa 16 golova i sedam asistencija.

"Za prvu sezonu nije tako loše. Belgijanci prvo napadaju pa onda hvale i tako će uvek biti. Sada imamo tri jako dobre provere pred nama, to moramo da iskoristimo da se što bolje uigramo, dosta dugo nismo imali okupljanje", rekao je Mitrović.

 

Radosav Petrović apelovao je da pomoć ugroženom stanovništvu mora da se pruža i u narednom periodu, a ne samo ovih nekoliko dana.

"Svi mi, kao i ostali, uključili smo se u pomoć i mnogi će dati sve od sebe da se pomogne. Najveća pomoć će tek biti potrebna kada prođe neko vreme. Motiva na utakmicama neće nam manjkati, pogotovo što se sve ovo izdešavalo", rekao je Petrović.

 

Reprezentacija Srbije će 26. maja u Nju Džersiju igrati protiv Jamajke, tri dana kasnije u Čikagu protiv Paname, a 6. juna u Sao Paulu protiv Brazila.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here