Matić: Voleo bih da se vratim u Zvezdu!

0

Beta/B.B./DR
Oteran iz Zvezde: Nemanja Matić
 

Na "Marakani" su često znali da vuku loše poteze, ali nema dileme da im je Matić najveći promašaj! As Čelsija, trenutno jedan od najboljih zadnjih veznih na planeti koji blista ove sezone olako razoružavajući protivnike na terenu, potvrdio je u intervjuu za "Alo!" da nije zlopamtilo i da bi se jednog dana rado vratio u kuću iz koje su ga oterali.

Srpski reprezentativac je pričao još i o ambicijama s "plavcima" u Ligi šampiona, Premijer ligi, kao i FA i Liga kupu, s obzirom na to da Murinjova mašinerija juriša na četiri fronta.

Sada kad ste na vrhuncu i dominirate u dresu Čelsija, da li ti je bar jednom prostrujalo kroz glavu da se vratite u Zvezdu?

– Nije da nisam razmišljao u tom pravcu. Oduvek mi je bio dečački san da zaigram u dresu

Posetio „Marakanu” 2011!

Matić se 2011. godine nakratko vratio u Zvezdu. Naime, dok je bio na kaljenju iz Čelsija u Viteseu, srpski reprezentativac je skoknuo do Srbije, gde je obišao trofejnu salu Crvene zvezde, a čelnici kluba su mu uručili dres s brojem 11.

Zvezde. Ukoliko se popravi stanje u srpskom fudbalu, sigurno da bih voleo da se vratim u Zvezdu, da odigram jednu sezonu i tu završim karijeru. Igranje fudbala treba da bude uživanje, a to u Srbiji nije slučaj, tako da je sa ove tačke gledišta jako teško reći da li će se to promeniti i da li ću se vratiti jednog dana.

– Zvezda je prošlost, Čelsi sadašnjost i budućnost. Vašu moć je poslednji na svojoj koži osetio Svonsi, primili su pet golova…

– Otvori se tako ponekad meč, postigli smo gol u 40. sekundi i posle je sve bilo lakše. Murinjo je to fino "naštelovao", sve ide po planu. Imamo pet bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca Mančester siti, idem meč, po meč.

– Konkurišete za čak četiri trofeja, stručnjaci smatraju da ste uz Real i Bajern najozbiljniji kandidat za osvajanje Lige šampiona?

– Uvek je dobro kada ste u trci za bilo koji trofej, a suvišno je pričati kada možete da osvojite četiri. U Ligi šampiona smo očekivano bili prvi u grupnoj fazi. Sada nas čeka težak dvomeč sa Pari Sen Žermenom. Stigli smo do polufinala Liga kupa, u Premijer ligi smo prvi.

– Ko je za vas glavni konkurent za "ušati pehar"?

– Ne bih se usudio da prognoziram. Liga šampiona je najneizvesnije takmičenje. Timovi koji su prošli grupnu fazu su pokazali koliko su ozbiljni, tako da nikog ne smem unapred da otpišem, ili da nekom dodelim pehar – zaključio je Nemanja Matić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here