Matić: Zalaganjem i igrom da opravdamo poverenje

0

 Selektor reprezentacije Srbije Vladan Matić
 

"Naravno, ostaje nam revanš, ali treba da napravimo dobar temelj za drugi meč. Uveren sam da ćemo zalaganjem i odnosom prema dresu reprezentacije opravdati ukazano poverenje. Momci će dati sve od sebe da grad Niš i nacija budu ponosni na njih", rekao je Matić.

Rukometaši Srbije večeras od 21 čas u hali Čair u Nišu igraju protiv Češke prvu utakmicu baraža za Svetsko prvenstvo 2015. godine u Kataru. Revanš je na programu za sedam dana. Matić je istakao da su svi njegovi igrači "pravi ratnici".

"Sve su to pravi momci, profesionalci. Mi smo se odlučili za ovaj sastav, oni nisu slučajno izabrani, pravi su ratnici. Siguran sam da će hala biti ispunjena, a da će nam publika biti igrač više, vetar u leđa koji nam je potreban da ostvarimo dobar
rezultat i plasman na Svetsko prvenstvo", naglasio je Matić.

Kapiten reprezentacije Srbije Momir Ilić je rekao da je važno da ekipa sačuva kontinuitet nastupa na velikim takmičenjima.

"Imamo dobru atmosferu, svoj cilj, a to je odlazak na Svetsko prvenstvo. Najvažnije nam je da sačuvamo kontinuitet plasmana na velika takmičenja. Protivnik je jako dobra ekipa, ali se uzdamo u naš kvalitet i očekujem dobru igru, da uživamo u rukometu, pokažemo publici da vredimo i da joj se pobedom zahvalimo na podršci", rekao je Ilić.

Reprezentativac Srbije Nenad Vučković je poručio da bi prva utakmica mogla da odluči o plasmanu na Svetsko prvenstvo.

"Nadam se najboljem protiv Čeha. To je veoma ozbiljna reprezentacija, sastavljena od vrlo kvalitetnih pojedinaca koji igraju u najboljim evropskim ligama. Poznajemo se dobro, igrali smo već u baražu. Treba se okrenuti našoj igri i mislim da neće biti nikakvih problema. Čak mislim da već prva utakmica može da odluči učesnika Svetskog prvenstva", rekao je Vučković.

Rukometni savez Srbije će sav prihod od karata uplatiti za pomoć rukometnim klubovima sa područja ugroženih poplavama.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here