U revanšu polufinala Kupa ligaša Engleske Mančester junajted na Etihadu savladao svog gradskog rivala Siti pogotkom u 35. minutu, ali je naš igrač isključen u 76. zbog drugog žutog.

Pobeda je Junajtedu vredna za anale međusobnih utakmica, ali nedovoljna jer je dvostruki uzastopni engleski prvak na njegovom Old Trafordu odneo ubedljivu pobedu s 3:1. Siti, koji je i dvostruki uzastopni pobednik u takmičenju pokrenutom 1961, braniće trofej u finalu s Aston Vilom 1. marta na Vembliju. Četiri puta uzastopce finalista je bio Liverpul (1981-84), a triput i Notingem Forest (1978-80).

Tim iz Birmingema je na svom stadionu u uzvratnom meču savladao Lester s 2:1 pobedonosnim golom Egipćanina Trezegea u trećem minutu nadoknade vremena. U prvoj utakmici bilo je 1:1.

Nemanja Matić je dao četvrti gol od dolaska među “crvene đavole” iz Čelzija u leto 2017. Poslednji put bio je strelac u ligaškom meču s Hadersfildom 26. decembra 2018. u Mančesteru (3:1). Poslednji Junajtedov igrač koji je na istom meču i zatresao mrežu i dobio crveni karton bio je Vejn Runi u ligaškom duelu s Vest Hemom u septembru 2014.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here