Posle smene Darka Kovačevića, Fudbalski savez Srbije zvanično je imenovao novog sportskog direktora Vladimira Matijaševića, doskorašnjeg funkcionera Čukaričkog.

 

Među glavnim zadacima Matijaševića u narednom periodu biće i pomirenje sa Lukom Milivojevićem i Matijom Nastasićem, koji su bili u lošim odnosima sa bivšim selektorom Mladenom Krstajićem. Ulje na vatru još je prethodno dolio i Kovačević, ali novi sportski direktor FSS smiruje strasti.

– Niko se neće mešati u tim Tumbakoviću, on će sastavljati spisak i odgovarati za rezultate. Ne bih se previše osvrtao na ono što je bilo, gledam samo napred. Ne vidim razlog da se neko od igrača ne odazove, ali to će zavisiti od selektora, ja ću mu biti produžena ruka. Naravno svi su dobrodošli. Svi treba da igraju, ako bude problema umešaćemo se da pomognemo – rekao je Vladimir Matijašević na konferenciji za medije.

Donedavni sportski direktor Čukaričkog, pre toga i AEK-a iz Atine, istakao je da ga čeka potpuno drugačiji posao nego u klubovima.

– Ovde se radi drugačije, u klubovima kupujemo-prodajemo, ovde imamo mlađe selekcije, A tim, u kojem prevashodno moramo da napravimo dobru atmosferu.

Matijašević se zahvalio predsedniku Slaviši Kokezi i ostalim ljudima iz FSS na poverenju i dodao da mu predstavlja čast što će raditi posao. Trenutno je zadužen za sve selekcije, ali će uskoro dobiti pomoćnika za mlađe kategorije, dok je Savez već angažovao bivšeg sportskog direktora Voždovca Gorana Grkinića, koji će biti koordinator.

Debi na novoj funkciji, baš kao i Ljubiša Tumbaković, Vladimir Matijašević imaće 7. Matijašević.

1 COMMENT

  1. Iskreno se nadamo da smo dobili skromnog ,vrednog i dovoljno profesionalnog sportskog direktora za repku koji ce profesionalno i vredno raditi a ne da se valjka u poziciji samog imena kao sto je to obicaj kod nas (nazalost). Zelim mu puno srece i uspeha uz savet da pogleda strukturu i sistem rada uspesni nacija u fudbalu i ako svi daju maksimum onda sigurno nece ni uspeh izostati jer potencijala i talenta u Srbiji imamo dovoljno. SRETNO !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here