Mažić u Kini postaje “milioner”

0
EPA/GEORGI LICOVSKI

Najbolji srpski fudbalski sudija registrovan u kineskoj Superligi koja počinje 1. marta i traje do 30. novembra.

Šansa da sudi finale Svetskog prvenstva je verovatno prošla pa je Mažić odlučio da se na vreme finansijski obezbedi.

Nema zvaničnih podataka o visini primanja koja će da ima u Kini, ali se spekuliše o ciframa. I to vrlo zanimljivim. Mažić će u Kini biti jedno od najzvučnijih imena među arbitrima, pored Engleza Marka Klatenburga, a činiće grupu od pet elitnih sudija.

Engleski mediji prenose da će Klatenburg za jednu sezonu u Superligi dobiti oko 500.000 evra, nije nemoguće da i Mažić bude plaćen u tom rangu, možda čak i više s obzirom da je poslednjih godina sudio neke od najvećih mečeva u svetu fudbala.

Mažić će se u Kini sigurno zadržati više od godinu dana, srpski arbitar bi lako mogao da se penzioniše kao milioner.

Mažić ima 45 godina, u Superligi Srbije sudi od 2006. godine, na listi FIFA je od 2009, a od 2013. je u grupi elitnih UEFA sudija. Delio je pravdu na Mundijalima 2014. i 2018, Evropskom prvenstvu 2016, te bio glavni sudija u finalu Kupa konfederacija.

U kineskom šampionatu se već nalaze dva srpska trenera, Dragan Stojković i Aleksandar Stanojević, koji će se inače boriti za titulu. Što se tiče srpskih fudbalera koji nastupaju u Kini, tamo se nalazi jedino Duško Tošić, koji brani boje Gvangdžoua, koji sa klupe vodi Dragan Stojković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here