EPA/EDDY LEMAISTRE
Kilijan Mbape

U prve dve utakmice osmine finala Lige šampiona Pari sen Žermen i Liverpul su ostvarili velike i važne pobede u gostima. PSŽ je dobio Barselonu čak 4:1 uz het-trik Kilijana Mbapea, dok je Liverpul bio bolji od Lajpciga u Budimpešti 0:2.

U prvom poluvremenu utakmice Barselona – PSŽ je bilo najpre po nekoliko prilika na obe strane da bi Barsa povela i to iz penala. Lionel Mesi je bio strelac nakon što je Lajvin Kurzava oborio Frenkija De Jonga. Bio je 27. minut kada su Katalonci poveli.

Ipak proteklo je samo pet minuta a PSŽ je imao gol. Ušetali su se lako u kazneni prostor Barselone i Verati je asistirao Mbapeu koji je neodbranjivo šutirao za 1:1.

Početkom drugog poluvremena je imao PSŽ jednu solidnu priliku, da bi u 65. minutu Mbape postigao drugi gol posle ne tako dobre intervencije Barselonine odbrane. Moize Ken je samo pet minuta kasnije uvećao na 3:1, da bi Mbape dokrajčio Barsu golom u 85. minutu.

Liverpul je bio nešto bolji rival protiv Lajpciga na neutralnom terenu u Budimpešti gde je nemački tim igrao kao domaćin. Posle prvog poluvremena nije bilo golova, da bi greške „crvenih bikova“ direktno kumovale golovima Salaha i Manea. Egipćanin je svoj postigao u 53. minutu, a Senegalac u 58. Obojica su imali jedan na jedan sa Peterom Gulašijem i savladali su ga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here