commons.wikimedia/Dmitriy Pichugin
Ruski avion Iljušin Il-76 (Foto: Arhiva)

Avion koji nosi pomoć iz Rusije u vidu medicinske opreme, respiratora, medikamenata, sleteo je u Beograd.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je pomoć neophodna i dolazi u najtežem danu u borbi protiv Covid-19.

– Na dan kada smo ušli u 5. nedelju borbe, kada ulazimo u dve teške nedelje, a to se vidi i po današnjim brojevima – rekla je ona.

Brnabićeva je zahvalila na epidemiolozima, anesteziolozma, motornim vozilima za dezinfekciju, kao i kontejnerima medicinske pomoći koji su došli iz Rusije.

– Hvala što ste došli sa lekarskim timovima. Hvala što ste došli sa posebnim jedinicama za protivbiološku i protivhemijsku odbranu, sa motornim vozilima za dezinfekciju, kontejnerima za medicinsku opremu – rekla je ona.

Rekla je da je ovo jedan od deset aviona koji šalje predsednik Rusije Vladimir Putin.

– Imamo opremu, odlične lekare, medicinske sestre, naučnike, laboratorije. I dalje nam fali disciplina. Bez gvozdene discipline ne možemo da pobedimo ni sa svim lekovima, opremom, million respiratora – rekla je Brnabićeva.

Avion je sleteo oko 14 i 30.

Avion iljušin dočekali su premijerka Ana Brnabić i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

6 COMMENTS

  1. E stvarno mora das se kaze. Nikada ni jedna vlada u Srbiji nije imala tako slozen zadatak i tako veliki problem. Presednik Vucic i Presednica vlade kao i cela vlada rade dan i noc u zastiti i pomoci srpskom narodu privredi i svim gradjanima Srbije. Veliki ugled u svetu ove vlade pokazuje se sa ogromnom pomoci celicnih prijatelja Kineskog naroda kao i bratskog Ruskog naroda. Zahvalimo ovim velikim borcima srpskog naroda nasoj vladi i svim strucnjacima policiji nasoj vojsci i svim onima koji se zrtvuju i pomazu u ovoj katastrofi koja je snasla ceo svet. ispostujmo odkuke koje donose medicinski strucnjaci i nasa vlada ostanimo kuci i cuvajmo zivote nasih naj milijih.

  2. Ljubomire …..sta pricas tii bree …….sve to sto radi i treba da radiii ….pa zato je vlada i predsednik
    ali eto da te pitam Ljubomiree ………….sta to radi Vucic i ta Vlada u vezi sa emigrantima …..da li to daje kredite emigrantima da kupuju kuce u Srbiji ……. dali ih dovodi da seksaju nase zene i dizu natalitet Srbije
    i da li islamizuje Srbiju Ljubomire …..ajde objasni mi LJubomire ?

  3. Nije sleteo avion nego avioni, i nije u pitanju Beograd nego Batajnica.
    Iznad glave su mi leteli čitav dan.

    • Pitam se šta to radi veliki, jer nam pomoć stiže od Putina ne zato što je to av molio, veliki trenutno razmišlja kako da useli što više migranata i da mu njegovi poltroni ne skinu glavi, većeg veleizdajnika i lažova nije bilo na našoj političkoj sceni, šta je to uradio neka mi neko objasni?!napravio je auto put za Tiranu pff, slobodni tranzit sa kim bre, sa Albanijom da mogu mudžosi da se useljavaju i siluju devojčice dok on puni džepove iz EU saveta,pa jel su Mađari Poljaci Hrvati i Grci budale što ih ne puštaju preko, samo ga vi podržavajte a vaša deca neka idu u Nemačku da prave mostove..
      Krizni štab treba da vodi stručno lice a ne ovaj bolesnik od velikog, vlada se ništa ne pita jer je to Vučićev vrtić a on je glavi nad svom decom u njemu, kakva crna vlada, kakva opozicija nje njednostavno nema, veću slobodu medija smo imali za vreme zlobe

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here