Iako se često govori o tome da samopouzdanje i sigurnost u sebe ne bi trebalo da se zasnivaju na spoljašnjem, fizičkom izgledu, skoro svako može da potvrdi da je to kako izgleda jedan od najvećih potkrepljivača osećaja samopouzdanja.

Naravno, tu je još mnogo toga što je potrebno uraditi kako biste se osećali zadovoljno sobom. Nikada ne bi trebalo da prestanete da radite na sebi, u smislu obrazovanja, znanja, širenja svih vidika… S druge strane, treba u velikoj meri brinuti o spoljašnjem izgledu, kao odrazu pristojnosti i poštovanja prema sebi samima.

Ima mnogo načina da se osećate sigurno po pitanju fizičkog izgleda, a u tome vam u velikoj meri mogu pomoći brojni medicinski i estetski tretmani, kao što su neki od sledećih.

Povećanje grudi

Jedna od stvari koja u velikoj meri ume da naruši samopuzdanje kod žena jesu male grudi, a česti su slučajevi da se to dogodi i posle mastektomije, odnosno uklanjanja dojke usled teških bolesti. U ovakvim slučajevima rešenje koje je i te kako potrebno jeste povećanje grudi. U ovom smislu, povećanje grudi nije samo nešto što će učiniti estetsku promenu ka lepšem, već i veliku psihičku promenu ka boljem i opuštenijem svakodnevnom životu.

Povećanje grudi je moguće uraditi kroz silikonske implante, može i ubrizgavanjem hijaluronske kiseline, dok postoji i povećanje grudi “prirodnim putem”, kada se grudi uvećavaju masnim tkivom, bez upotrebe “stranog” tela. Povećanje grudi masnim tkivom dovodi do promene koja je diskretnija u odnosu na promenu koja nastaje korišćenjem implanata ili hijaluronske kiseline, ali rezultati koji nastaju nošenjem BRAVA grudnjaka i skupljanjem masti ostaju dugotrajni, što je i najvažnije.

Estetska hirurgija

Savremeno doba dovelo je estetsku hirurgiju do neslućenih visina. Za razliku od nekadašnjih mišljenja da je estetska hirurgija dostupna i da se pruža samo onima koji imaju velike mogućnosti u smislu finansija, danas su svi zahvati i tretmani koji spadaju u okvire estetske hirurgije rasprostranjeniji i dostupniji svima.

Estetska hirurgija je zapravo samo segment plastične, odnosno rekonstruktivne hirurgije, kojoj ne na prvom mestu izražen humani aspekt, pa tek onda svi estetski ciljevi.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here