Tanjug
Ana Brnabić

Aktuelna premijerka Ana Brnabić biće mandatar za sastav nove Vlade Srbije, saopštio je predsednik naše zemlje Aleksandar Vučić.

– Pre nekolko minuta sam potpisao odluku o predlogu za predsednika vlade da to bude Ana Brnabić. O njoj ima veoma visoko mišljenje – rekao je Vučić.

Istakao je da se radi o ženi koja nije svoj mandat shvatila kao period dodvoravanja svima i svakome već se borila žestoko za svoju zemelju, kao i da je vodila disciplinovanu i odgovornu politiku i nije se dodvoravala stranim centrima moći.

Od mandatarke očekuje da razmisli o uvođenju dva nova ministarstva, kao i da u vladi bude najmanje 50 odsto ili više žena.

Kaže da posao Brnabićke nije bio samo da svojim ugledom pomogne stranci, već pre svega da uradi sve što može za građane Srbije.

Takođe, ističe da se Brnabićka nije dodvorala ni onima u zemlji koji su mislili da je to velika prilika u zemlji da se uvede neki sistem u kojem bi oni svađali ljude u Srbiji i u kojem bi oni našli novu platformu za političeke sukobe.

Vučić navodi da je Brnabić radila dobro i da je najbolji dokaz za to što je bilo puno kritika upućenih na njen račun, iako je samo branila interese Srbije.

Dodaje da nije imao ništa da joj zameri od velikih stvari, ali da je imao neke sitnice, koje bi inače mogao i kod sebe da nađe da ih sebi zameri.

– Mislim da je Brnabićka dobar izbor i da će ona ozbiljno i dogovrno da obavlja svoj posao – naglasio je Vučić.

Dodaje da je bilo više kandidata na stranačkom nivou i da je zahvalio na Predsedništvu pojednim kandidatima koji su razuimeli njegove poruke i da su sami rekli, iako su bili veoma dobri kandidati, da ne moraju da obavljaju takvu funkciju i da su odani svojoj stranci, kao i da su podržali njegov predlog kao dobar.

Naglasio je da je ključna stvar da običan čovek mora da bude u centru pažnje svakog od tih ljudi, a ne to da li su oni zadovoljn svojim funkcijama ili ne već šta je to što oni mogu da urade sa građanima naše zemlje.

Vučićevom obraćanju u Palati Srbija, prethodila je sednica Predsedništva SNS.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here