pixabay.com

Hrvatski Jutarnji list na svom portalu analizirao je političku scenu Beograda i Prištine, navodeći da se može očekivati “užarena politička jesen”.

Taj list podseća da se za nekih mesec dana na Kosovu očekuju prevremeni parlamentarni izbori, dok je srpski predsednik Aleksandar Vučić najavio rekonstrukciju vlade, dok mediji nagađaju i o mogućim novim izborima.

Jutarnji.hr ocenjuje da je na Kosovu prilično napeta situacija. Na čelnu poziciju među favoritima za novog premijera izbio je “kontroverzni i neukrotivi Aljbin Kurti”, čelnik radikalne stranke Samoopredeljenje.

2 COMMENTS

  1. Kljuc mira na prostoru Ex Yu nije Kosovo nego BiH. Kosovo je uvjek bila žrtva Bosne. Srbija je “žrtvovalia 15% svoje teritorije ” za 49% BiH Hmmm kako će se riješiti pitanje Kosova tako će biti to i u Bosni. Problem će biti za Srbiju ako neko dobije vlast koji nije bio umiješan u Ratu 97/99 jer ga neće moći ucjenjivati sa nekakvim zatvorima, stime da srbski političari su dosta umjesani u zbivanja od 91 do 98. Inače se.na Kosovu ništa neće mjenjati osim da dolaze polako “čiste” generacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here