Tanjug
Marko Đurić

Prištinske vlasti najavljuju mogućnost hapšenja direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Ðurića ukoliko ne bude poštovao prvobitno dogovoreni program posete, objavio je lajmi.net.

Kako se navodi, Ðurić je prvobitno dobio dozvolu od kosovskih institucija da se ova poseta realizuje za praznik Vidovdan, ali je u poslednjem trenutku promenio svoj program i zatražio od kosovskih institucija da mu omoguće posetu na još tri lokacije.

Kosovske vlasti su, međutim, odbile takav zahtev.

Savetnik kosovskog ministra spoljnih poslova Jetlir Ziberaj rekao je za lajmi.net da je prilagođavanje dnevnog reda obavezno i da će tretman biti isti za svaku osobu koja je prekršila zakon.

Ziberaj je čak upozorio da bi Ðurić mogao biti uhapšen, ako ne bude poštovao dozvoljen program posete.

– Ako se dogodi bilo šta izvan pravila ili izvan okvira, uslediće hapšenje – rekao je Ziberaj.

Kako je ranije najavljeno iz Kancelarije za KiM, Ðurić bi trebalo da se danas u 12 sati u Zubinom Potoku sastane s gradonačelnicima četiri opštine sa severa Kosova i Metohije, a potom da, u 14 sati, u Rektoratu Prištinskog univerziteta s privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, prisustvuje svečanom obeležavanju godišnjice Univerziteta.

1 COMMENT

  1. Pa šta radi ovaj Djurić?Ide na Kosovo kad on hoće.Pa naravno da će ga hapsiti.Hteli mi to priznati ili ne oni tamo imaju vlast,mi,liciju vojsku i Kfor koji ih štiti.Srbima je i pre bilo kakvih dogadjanja u novije vreme bio zabranjen ulazak na Kosovo.Na Kosovo su ulazili samo oni preko Prok,letija.I u Titovoj Jugoslaviji bilo je tako.Sad bi mi preko noći da vratimo oteto.Krivimo ove i one današnje političare,ali oni su samo upali u zamku iz koje ćemo se svi zajedno teško izvući bez ponovnog prolivanja k,rvi a ni onda:jer nemamo snagu da se odupremo onima koji nam oteše našu svetu zemlju(ne mislim na ši,ptariju već na ove zli,kovce koji se slove:aMereika_Nato pakt).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here