EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO
Vladimir Zelenski

Vlada Sjedinjenih Američkih Država sve je umornija od neotesanog ponašanja predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, piše analitičar časopisa “Hil” Daglas Mekinon.

– Zelenski se ponaša kao razmaženo, ćudljivo dete koje dobija sve što želi, ali mu to ipak nije dovoljno. Mnogi u američkoj vladi i mnogi naši građani su umorni od njegovog ponašanja. Uveravam vas, on i u Evropi ruši sve mostove – navodi novinar, citirajući reči bivšeg visoko rangiranog saradnika Pentagona.

Autor navodi da je negodovanje ukrajinskog lidera u vezi s isporukama novog naoružanja NATO-a ili članstva Ukrajine u toj alijansi u poslednje vreme sve glasnije i sve emotivnije, što baš i ne raduje njegove zapadne sponzore.

U ovom trenutku tempo i obim podrške Kijeva nije promenjen zbog toga, ali analitičar pretpostavlja da bi strpljenje Zapada zbog ispada Zelenskog moglo da nestane.

Zelenski je u petak otpustio ambasadora u Velikoj Britaniji Pristajka koji je ranije kritikovao njegove reči o spremnosti da svako jutro zahvali britanskom ministru odbrane Benu Volasu za vojnu pomoć.

Na sajtu predsednika Ukrajine nisu navedeni razlozi za tu odluku.

Jedan od poslanika ukrajinskog parlamenta je za američki časopis “Njuzvik” rekao da taj korak “odražava raspoloženje i atmosferu u Kijevu u ratno vreme”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here