EPA/Mauritz Antin

Novi “Fijat 500 đardinijera”, koji bi trebalo da na tržištu zameni model “500 L”, najverovatnije će se proizvoditi u Srbiji, piše “Politika”.

Pozivajući se na pisanje specijalizovanog italijanskog sajta clubalfa.it, list navodi da je ovo druga najava iz Italije različitog modela za Srbiju.

“Đardinijera” će se verovatno proizvoditi u fabrici automobila “Fijat Krajsler automobili” u Kragujevcu, gde se sada proizvodi “500 L”.

“Politika” piše da italijansko-američki automobilski gigant tek treba da potvrdi vest, a “đardinijera” bi trebalo da počne da silazi sa proizvodnih traka najkasnije 2021. godine.

Ovaj automobil će, verovatno, imati i električnu verziju.

Pre samo dve nedelje najavljivano SUV vozilo

List napominje da se ova informacija kosi sa navodima u italijanskim medijima koji su pre dve nedelje preneli reči predstavnika “Fijata” Olivieja Fransoe da će se u Srbiji proizvoditi nov SUV model iz C segmenta, a ne iz B segmenta, kao što se govorilo pre nekoliko meseci.

Reč je, navodno, o krosoveru sa pet i sedam sedišta čija će dužina biti oko 4,5 metara i biće “Fijatova” verzija popularnog “džipa kompas”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here