pixabay.com
Bokserske rukavice

Bokserima kosovske reprezentacije, koji su krenuli na Svetsko amatersko prvenstvo u Beogradu, nije dozvoljen ulazak u centralnu Srbiju, piše Koha.

Kako navodi taj medij, od kosovske delegacije zatraženo je da dresove sa kosovskim obeležjima ostavi na administrativnom prelazu, što čelnici kosovske delegacije nisu prihvatili.

Koha dodaje i da se kosovski sportisti se još nisu takmičili na međunarodnim manifestacijama koje se održavaju u Srbiji.

– Oko jedan sat krenuli smo za Beograd. Srpska policija nas je zaustavila na granici u Končulju i nije nam dozvolila da uđemo, zbog kosovskih oznaka na trenerkama i majicama. Rekli su da ih ostavimo na granici i možemo da nastavimo. Ali kako smo se dogovorili sa Svetskom bokserskom federacijom (AIBA) da učestvujemo samo sa znakovima Kosova, nismo prihvatili. Sada sam u kontaktu sa kancelarijom AIBA i čekamo odgovor – rekao je generalni sekretar Bokserskog saveza Kosova Ljatif Demoli.

Na Svetskom prvenstvu koje u Beogradu počinje sutra, Kosovo je trebalo da predstavljaju tri boksera.

2 COMMENTS

  1. Debilizam… svako ima prava da nosi garderobu kakvu zeli… trenerka i majica nisu dokument koji predstavlja drzavnost! Da su ih vratili zbog pasosa ili licne karte sa kosovskim oznakama, mogao bi da razumem… ovako debilizam!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here