EPA/Sergey Dolzhenko
Ukrajinski vojnici

Ukrajinska vojska je pokušala da naruši rad ruskih sistema S-400 i “Pancir-S” koji brane Krim, navodi portal “Avia.Pro”.

Kako navodi portal, ruska vojska je prvi put zabeležila snažan napad na područja gde su pozicionirani protivvazdušni i protivraketni sistemi S-400 i “Pancir-S2 koji štite teritoriju Krima iz pravca Azovskog mora.

Nije poznato o kojem oružju se tačno radi, ali satelitski snimci koji su objavljeni na portalu, navodno potvrđuju da je ukrajinska vojska delovala, pokazujući snažno elektronsko lučenje sa severne i severozapadne strane Azovskog mora.

Moguće je da je bilo upotrebljeno oružje koje se nalazi na brodovima ili obali Azovskog mora.

Trenutno u ovom području ukrajinska vojska izvodi vojne vežbe.

Ranije su mediji pisali i da je ruski S-400 uspeo da presretne rakete “Neptun” koje se testiraju, tokom gore navedenih ukrajinskih vojnih vežbi.

5 KOMENTARA

    • Izvozni sistem S400 je za jednu generaciju ispod onoga što Rusija ima. Nikad niko nije izvozio zadnju generaciju oružja. U ostalom već se proizvodi i S500 .To je nešto više bar za 15-20 godina ispred svih PVO sistama.

      • S500 se vec uvodi i funkciju. Testira se S600. Rusi sve sto ce biti izmisljeno za 50 godina. Posle njega nece biti potrebe od nikakvih S-ova..

  1. A sta ako rusi imaju u softveru sistema nekog trojanca,a verovatno imaju nacina da prate sta rade turci sa sistemom i aktiviraju ga i ode sve dodjavola,pa neka ga daju kome hoce.
    Pored toga uvek prodaju jednu do dve starije generacije i to shto prodaju uvek je neka varijanta za trece zemlje.

  2. jok bre. stvari stoje ovako- ne mogu pun komentar , ali za neupućene Rusi i turci se dobro poznaju, slobodno mogu reći Kao Srbi i turci. oću reći : naravno da im je dao najbolje iz rusije , i naravno da je nepredvidivo da turci kao član ne znam ni ja čega, ali svakako svih anti pravoslavnih mogućih saveza na planeti, zaslužuju najbolje iz Rusije. Naivčine, ponovo u osnovnu i dobro izčitajte o trojanskom konju. varijanta 2. rusi su glupavi, i daće svim neprijateljima oružije samo da bi bombaše samoubice poslao u prevremenu penziju , pa šta košta da košta.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime