EPA/Sergey Dolzhenko

Ukrajinska vojska je pokušala da naruši rad ruskih sistema S-400 i “Pancir-S” koji brane Krim, navodi portal “Avia.Pro”.

Kako navodi portal, ruska vojska je prvi put zabeležila snažan napad na područja gde su pozicionirani protivvazdušni i protivraketni sistemi S-400 i “Pancir-S2 koji štite teritoriju Krima iz pravca Azovskog mora.

Nije poznato o kojem oružju se tačno radi, ali satelitski snimci koji su objavljeni na portalu, navodno potvrđuju da je ukrajinska vojska delovala, pokazujući snažno elektronsko lučenje sa severne i severozapadne strane Azovskog mora.

Moguće je da je bilo upotrebljeno oružje koje se nalazi na brodovima ili obali Azovskog mora.

Trenutno u ovom području ukrajinska vojska izvodi vojne vežbe.

Ranije su mediji pisali i da je ruski S-400 uspeo da presretne rakete “Neptun” koje se testiraju, tokom gore navedenih ukrajinskih vojnih vežbi.

6 COMMENTS

    • Izvozni sistem S400 je za jednu generaciju ispod onoga što Rusija ima. Nikad niko nije izvozio zadnju generaciju oružja. U ostalom već se proizvodi i S500 .To je nešto više bar za 15-20 godina ispred svih PVO sistama.

      • S500 se vec uvodi i funkciju. Testira se S600. Rusi sve sto ce biti izmisljeno za 50 godina. Posle njega nece biti potrebe od nikakvih S-ova..

  1. A sta ako rusi imaju u softveru sistema nekog trojanca,a verovatno imaju nacina da prate sta rade turci sa sistemom i aktiviraju ga i ode sve dodjavola,pa neka ga daju kome hoce.
    Pored toga uvek prodaju jednu do dve starije generacije i to shto prodaju uvek je neka varijanta za trece zemlje.

  2. jok bre. stvari stoje ovako- ne mogu pun komentar , ali za neupućene Rusi i turci se dobro poznaju, slobodno mogu reći Kao Srbi i turci. oću reći : naravno da im je dao najbolje iz rusije , i naravno da je nepredvidivo da turci kao član ne znam ni ja čega, ali svakako svih anti pravoslavnih mogućih saveza na planeti, zaslužuju najbolje iz Rusije. Naivčine, ponovo u osnovnu i dobro izčitajte o trojanskom konju. varijanta 2. rusi su glupavi, i daće svim neprijateljima oružije samo da bi bombaše samoubice poslao u prevremenu penziju , pa šta košta da košta.

  3. Poštovani poznavaoče vojnih tajni i međunarodnih odnosa Zorane. Ne mistifikuj. Uz sporazume o prodaji visoko tehnoloških oruđa i oružja obavezno idu i bilateralni sporazumi o drugim vidovima saradnje ; npr o ratnim uslovima korišćenja Bospora o gasnim i naftnim interkonekcijama u međunarodnim vodama oko zemalja, oko korišćenja severnih vodenih puteva do Kine , Indije i drugih mnogoljudnih zemalja odavde pa do krajnjeg istoka uključujući i naftom bogati bliski istok. Turska uspešno provodi tampon koji je EU neophodan u ovoj situaciji jer još uvek radi Južni tok i naftni terminali na obalama svih mora za nesmetanu opskrbu naftom i gasom kako Ruske federacije tako i sa bliskog istoka i to kako ka zapadu tako i ka dalekom istoku. Ako se zatvori Bospor Bliski istok dobija sve nuklearke pograma Ruske federacije za odbranu svojih interesa. Mnogi će tada prestati da razumeju interese zapada kao neminovnost. Spoznajući to Amerika užurbano radi na novoj INDUSTRIJSKOJ REVOLUCIJI koja će u osnovi biti prelazak na obnovljive izvore energije tj. većina el energije će se dobilati od sunca,vode ali i atoma. Nafta će da služi za izradu maziva , plastike , veštaškog đubriva i pogon mašina koje još ne mogu da pređu na upotrebu te vrste energije npr avioni,helikopteri, mobine radne mašine. Mnogo je veći ulog u pozadini no šta je taj s 400 koji je na stolu. Litijum kao i olovo nekoć nije jedini faktor nove svetske podele zona interesa. Nove tehnologije nove rakete, novo gorivo, nove baterije ZA STARI TESLIN MOTOR su predmet borbe u ovome trenutku. Ako cirkon i sarmat budu sviima dostupni neće biti mogućnosti da Amerika nameće svoje interese a ako toga nema nema ni jeftinog goriva za vlastito stanovništvo. S400 je samo cimanje zapada da razume potencijal naj bogatije rudama i mineralima zemlje na svetu. Oni mogu da kupe svu tehnologiju koja se na kraju ipak zasniva na crpljenju sirovina iz kore ove naše prastare zemlje. Ajde sada da svi pređemo na elektroautomobile … Ciklus baterije traje 7-10 godina psle toga nemaš više u šta da skladištiš energiju to znači da je nemaš već za 7-10 godina. Opet Tesla na kraju; pokušao je da akumulira električnu energiju u zemlju…Plaćen sam da mislim.Mislim da sam slabo plaćen. Grumph

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here