Međuetnički sukobi imigranata u Milanu

0

Nemiri su počeli u subotu uveče pošto je objavljeno da je 19-godišnji Egipćanin Hamed Mamud el Fajed podlegao ranama koje mu je noževima nanela grupa peruanskih i ekvadorskih mladića.

 

Oko 100 mladih severnoafrikanca, uglavnom Egipćana, sukobilo se posle toga na ulicama s južnoameričkim imigrantima, paleći im prodavnice i automobile. U sukobe se umešala i policija koja je pokušala da uvede red na ulice Milana, a jedan broj imigranata je priveden.

 

Lokalni radio je javio da je ubijeni mladić bio žrtva sukoba imigrantskih bandi i da je tuča izbila u gradskom autobusu u jednom od multietničkih kvartova u Milanu. Za počiniocima ubistva se još traga, preneo je Rojters.

 

 

"Trenutno vlada klima rasne mržnje i strahujem šta će se dogoditi u narednih nekoliko dana", rekao je vlasnik bara u tom delu Milana agenciji ANSA.

 

Zamenik gradonačelnika Milana Rikardo de Korato nazvao je ovaj deo grada "divlji Zapad gde se međusobno obračunavaju bande severne Afrike i Južne Amerike".

 

To je drugi slučaj nasilja među imigrantima ove godine. Početkom januara su izbili neredi na jugu Italije, gde su imigranti palili vozila i razbijali izloge u znak protesta zbog napada lokalnih mladića na afričke radnike na farmama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here