Tanjug
Konferencija za medije na kojoj je najavljen 42. Medjunarodni sajam turizma u Beogradu

Najveći i najznačajniji turistički događaj u zemlji i regionu jugoistočne Evrope – 42. Međunarodni beogradski Sajam turizma pod sloganom “Put pod noge” počinje 20. februara i trajaće do 23. februara.

Ove godina na Sajmu će učestvovati više od 700 direktnih izlagača iz 40 zemalja. Zajedno sa poslovnim gostima ukupno će biti prisutno 44 države. Zajedno na sve četiri manifestacije učestvuje više od 900 izlagača. Prvi put ove godine na Sajmu turizma predstaviće se Šri Lanka, Slovačka i Kenija.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Egipat, zemlja koja sa prepoznatljivom ponudom privlači posetioce iz celog sveta.

Danka Selić, generalna direktorka Beogradskog sajma istakla je da će u četiri sajamska dana posetioci uživati u bogatoj turističkoj ponudi, dok je ambasador Arapske Republike Egipta u Srbiji NJ.E. Amr Alguvejli istakao zadovoljstvo zbog činjenice da je njegova zemlja prvi put partner beogradskog Sajma turizma.

Konferenciji je prisustvovao i Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

U okviru Sajma odžaće se i 11. Međunarodni sajam vina BEOWINE, 16. Međunarodni sajam ugostiteljske opreme HORECA – OPREMA i 16. Sajam suvenira “Vidi Srbiju”.

Turizam je inače među najbrže rastućim privrednim granama u Srbiji, a u godini za nama Srbiju je posetilo više od 3,5 miliona turista, dok je devizni priliv bio veći od 1,4 milijarde evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here