Facebook/Demokratski front
Nebojša Medojević

Predsednik “Pokreta za promjene” i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević rekao je večeras da iza protesta tokom ustoličenje mitropolita Joanikija stoji crnogorski predsednik Milo Ðukanović, a da je za dešavanja na Cetinju odgovorna aktuelna Vlada Crne Gore.

– Očigledno je da je bio dogovor Mila Ðukanovića i bezbednosnog sektora da se donose tu gume, da se prave barikade i uzurpura ustoličenje i poziva javnost za sukobe – rekao je Medojević u emisiji Hit tvit.

Dodao je da je za to bio zadužen bivši ministar policije Veselin Veljović koji je, kako je istakao, danima urgirao da policijski pripadnici napuste policiju i pređu na stranu Mila Ðukanovića.

– Oni su već bili pripremljeni da ustoličenja neće biti. Ðukanović je danima govorio da ustoličenja neće biti, a to mu je garantovao Abazović i aktuelni premijer – tvrdi Medojević.

Naveo je da crnogorski premijer Zdravko Krivokapić “jednostavno nije znao šta da radi”, a da je direktor policije odbio naređenje Vlade CG da obezbedi ustoličenje mitropolita.

Jedini koji je to sprečio, nastavio je Medojević, bio je patrijarh koji je na višesatno ubeđivanje Abazovića i drugih odbio da ne ode na ustoličenje.

– To je potom postalo pitanje bezbednosti patrijarha SPC koji je odlučio da ide – rekao je Medojević, dodajući da je na taj način uspešno hirotonisan Joanikije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here