Medojević: Napao me je rođak Branislava Mićunovića

0

 

Napadao ga brat od strica kontroverznog biznismena Branislava Brana Mićunovića: Nebojša Medojević (desno)
 

 

Medojević je na konferenciji objasnio da je napadnut s leđa oko 12,30 časova, a da mu je napač zapretio da mu, kako je rekao, ne pominje javno porodicu ili će u protivnom biti ’’fizički likvidiran’’.

 

Lider PZP tvrdi da ga je napao Mićunović, osoba koja je svojevremeno saslušavana u slučaju ubistva glavnog i odgovornog urednika lista ’’Dan’’ Duška Jovanovića u maju 2004, kao i u pogibije brata i sestre Šurina u Budvi u septembru 2002.

 

Ovaj napad je ’’klasično mafijaško zastrašivanje’’ i dokaz da se vodi ’’borba između dve Crne Gore," ocenio je vođa PZP.  Medojević je kazao da je on ’’predstavnik gandijevske Crne Gore’’, koja se trudi da demokratizuje društvo.

Crnogorska internet stranica Portal Analitika objavila je, pozivajući se na svoje izvore, da je policija uhapsila napadača na Medojevića, da je protiv njega podneta krivična prijava, a on zadržan u pritvoru.

 

Uprava policije saopštila je da će protiv Nenada Mićunovića biti podneta prekršajna prijava. Osnovni državni tužilac je utvrdio da u postupcima Nenada Mićunovića nema elemenata krivičnog dela i da će biti podneta prijava da je prekršio Zakon o javnom redu i miru – fizički napad i ozbiljne pretnje.
 

Medojević: Vrh crnogorske vlasti sastavni deo narko kartela

 

Predsednik crnogorske opozicione stranke Pokret za promjene Nebojša Medojević istakao je da će preko ambasadora zapadnih država u Podgorici upozoriti međunarodnu javnost da su "vrh crnogorske vlasti i neki mediji postali sastavni deo narko kartel

Medojević je u četvrtak pomenuo Branislava Brana Mićunovića kao šefa crnogorske mafije, koji štiti i Darka Šarića, prvoosumnjičenog za šver kokaina iz Latinske Amerike.

 

On i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić više puta su pominjali Mićunovića kao "najmoćnijeg čoveka u Crnoj Gori, od koga zavisi gotovo sve, pa i policijske akcije".

"Po svemu sudeći trebalo bi da se poklonimo Branu Mićunoviću i zamolimo ga da nam izruči Šarića", rekao je ranije Medojević na konferenciji za novinare.

 

Direktor crnogorske policije Veselin Veljović rekao je novinarima da "policija nema podataka da je poznati nikšićki biznismen Branislav Brano Mićunović na bilo koji način povezan sa Darkom Šarićem, odnosno švercom kokaina".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here