EPA/Boris Pejovic
Nebojša Medojević

Lider Pokreta za promene i poslanik u crnogorskom parlamentu, Nebojša Medojević, izjavio je da je koncept da novu vladu u Podgorici ne formiraju partije koje su pobedile na izborima – eksperimentalan i istakao da su novi izbori jedino pošteno rešenje.

– Naš stav je pitanje političkog integriteta i političkog morala, pitanje volje naših glasača. Jedino Demokratski front zastupa poštovanje demokratskih političkih principa i poštovanje izbora građana. Ne možemo da podržimo koaliciju i dogovor sa mafijom. Taj režim mora da bude demontiran, a DPS ne može da bude partner – rekao je Medojević.

Kako je rekao, Pokret URA i SNP su ispod cenzusa u Crnoj Gori, a Demokratski front jedina politička opcija koja nikoga nije izdala i izneverila.

– Abazović u Beranama nije predao ni izbornu listu, a izbori su 27. marta, jer zna da ne bi dobio ni 10 glasova, a mandatar je vlade. Eto, tolika je njegova politička snaga – kaže Medojević.

Dodaje i da Crkva ne želi da ulazi u politička prepucavanja i da potpisuje temeljni ugovor dok se situacija ne sredi.

Medojević je istakao da su građani Crne Gore na izborima pokazali želju da se DPS demontira, dodajući da je Ðukanović “politička prošlost”, a koalicija sa njim “koalicija sa mafijom”.

– Mi, da smo razmišljali o političkoj realnosti, u smislu da se prilagođavamo stranim ambasadama, mi smo imali kad to radimo, da izdamo i budemo Dritan Abazović. Ovo što se sada dešava je klasična politička prostitucija. Niko nije glasao za rukovanje sa Ðukanovićem. Ovo što je Abazović uradio je brutalna izdaja izborne volje građana Crne Gore – smatra Medojević.

Medojević smatra da su novi izbori najpoštenije rešenje, koji će pokazati odnos snaga, a građani će, uveren je, nagraditi Demokratski front i Demokrate, pa će moći da se formira vlada sa reprezentativnim strankama političkih manjina.

Dodaje da je Abazović imao godinu i četiri meseca da se pokaže, a da nije uradio ništa, ocenjujući da je on “najgori potpredsednik vlade sa najgorim rezultatima u istoriji”.

– Nije sprečio akcije šverca droge, međusobno se sa Krivokapićem optuživao oko šverca droge i cigareta, sačuvao je Mila, kriminalce i tajkune, nije reformisao niti unapredio efikasnost rada službi bezbednosti. Nije napravio ništa za interes Crne Gore niti pomirenja, već je radio samo za interes kriminala, šverca i pranja novca. Abazović se svrstao na stranu kriminalnih klanova i korupcionaških afera – rekao je Medojević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here