EPA-EFE/MICK TSIKAS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
Premijer Skot Morison

Predizborna kampanja za savezne izbore je u punom jeku.

Najnovije obećanje premijera Skota Morisona dato u nedelju u Severnoj teritoriji glasi da će ponovo izabrana koaliciona vlada dati do 130 miliona dolara gasnim gigantima u ovoj teritoriji da investiraju u prikupljanju i skladištenje ugljenika, kao deo obećanja o finansiranju energetske industrije od 300 miliona.

Premijer Morison je potvrdio ovu obavezu, prvi put otkrivenu u saveznom budžetu, kao i izdvajanje od 14 miliona za borbu protiv kriminala u Alis Springsu.

Investicija u energiju u Severnoj Teritoriji od 300 miliona dolara bi dovela do 70 miliona vrednog novog industrijskog čvorišta vodonika izvan Darvina kao podrška proizvodnji za izvoz i domaću upotrebu.

Više od trećine obećanih sredstava biće dato gasnim gigantima Inpek, Santos i Darvin LNG.
Morison je rekao da je finansiranje deo obaveze od 2,6 milijardi dolara za jačanje izvoznih mogućnosti Severne Teritorije.

S druge strane, laburisti obećavaju ulaganje u zdravlje starosedeoca Australije.

Senatorka Peni Vong bila je u Alis Springsu, obećavajući da će laburisti, ako budu izabrani, obučiti dodatnih 500 autohtonih zdravstvenih radnika kako bi tretirali probleme sa dijalizom i reumatskim bolestima srca (RHD) kod ove populacije.

Laburisti ističu da će potrošiti 15 miliona dolara za poboljšanje vodosnabdevanja u udaljenim zajednicama, isporučiti 30 novih jedinica za dijalizu i potrošiti 12 miliona dolara za prevenciju i lečenje RHD.

Senatorka Peni Vong

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here