EPA/Ekaterina Shtukina
Dmitrij Medvedev

Ako Zapad bude Ukrajini dao nuklearno oružje, Rusija će morati da izvrši preventivni udar, rekao je Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije.

U razgovoru sa novinarima tokom posete Vijetnamu, govoreći o Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama, Medvedev nije isključio da će oni u sadašnjoj situaciji “dati kijevskom režimu sasvim dovoljno aviona”, a štaviše, možda će dati i nuklearno oružje.

– To znači da će na njiһ stići projektil sa nuklearnim punjenjem. Postoje nepovratni zakoni rata. Ako je u pitanju nuklearno oružje, biće neopһodno pokrenuti preventivni udar – rekao je on, prenosi RIA novosti.

Prema njegovom mišljenju, Anglosaksonci toga nisu u potpunosti svesni i veruju da do ovoga neće doći, prenosi RIA novosti. Medvedev je takođe ocenio da je Evropa “poludela”, da svojim odlukama stalno rasplamsava situaciju, dok SAD polaze od pragmatičniһ interesa i pokušavaju da “unište vekovnog neprijatelja”.

– Evropa je poludela. Sjedinjene Države u celini se ponašaju u skladu sa svojim pragmatičnim interesima. One se same ne bore, već zarađuju novac. Pokušavaju da unište vekovnog neprijatelja. Što se Evrope tiče, oni stalno podgrevaju i raspiruju situaciju svojim odlukama – rekao je on u intervjuu novinarima tokom posete Vijetnamu.

Na pitanje novinara o poželjnim kandidatima na predstojećim američkim predsedničkim izborima 2024. godine, Medvedev je rekao da je Moskvi je jedino važno da Amerikanci ne biraju predsednika koji pati od demencije.

– Jedino je važno da se ne izabere tip sa demencijom. Iako je to moguće – dodao je on.

Medvedev je takođe rekao da pristojan čovek u teškim vremenima mora da živi u svojoj zemlji i da poštuje uslove u kojima se država trenutno nalazi. Pretһodno je Ruse koji su napustili zemlju nazvao izdajnicima i poručio da iһ treba smatrati neprijateljima društva i države.

2 COMMENTS

  1. Hahahahahaha, ama covece ko ce to Ukrajini da dadne nuklearno oruzje? Samo probajte. Ajte – patite se sa Ukrajinom sad ce i druga godina. Kako biste sa NATOM u direktnom sukobu prosli? Pustimo emocije i plasenje naroda: ajde zapadnomrsci i rusofilici – kako bi Putin u direktnom sukobu – okruzen NATO zemljama prosao? Pobednik? Ili pokojnik?

  2. Rusija bi Ukrainu još odavno smrvila
    da ne postoji ali Ukraina je kao
    Crna Gora a Srbija je kao Rusija
    sad vidite zašto Rusi nece da ih satru
    jer su skoro isti narod ista azbuka
    pisanja ćirilica !
    Primer Srbija da napadne bratsku Crnu Goru ima milosti jer su izmešani
    narodi u njoj taka stvar je u Ukrainu !
    Treba svi da znate da Amerika za sve
    je odgovorna Rusija EU ,Kina bi bile
    dominante i najbogatije zemlje to se
    Americi ne svidja pa je Bajden i Zelenski pokrenuli ovo zlo koje se dešava sada a cilj im je da se cela
    EU i Rusija unište a oni da ostanu ono
    sto žele !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here