Tanjug
Dmitrij Medvedev

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev objavio je večeras na Tviteru da je počastvovan da učestvuje u obeležavanju 75-godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

– Velika mi je čast da učestvujem u proslavama 75-godišnjice oslobođenja Beograda od nacista. Takve bitke kao što je Beogradska ofanziva odlučile su sudbinu Evrope i celog sveta. Sećanje na nju podjednako neguju srpski i ruski narod – naveo je Medvedev i objavio fotografiju sa Spomen-groblja oslobodiocima Beograda, gde je položio vence zajedno sa premijerkom Anom Brnabić.

On je istakao da Rusija ceni posvećenost Srbije da sačuva istinu o Drugom svetskom ratu.

– To je posebno važno sada, kada se uništavaju spomenici, a egzekutori pozdravljaju kao heroji u nekim zemljama. Takvo ignorisanje podriva ključne principe međunarodnih odnosa, koji su razvijeni nakon rata – naveo je ruski premijer.

Medvedev je naglasio da je Rusija uvek podržavala srpski narod i da je spremna da pruži bilo kakvu pomoć, koja bi mogla da bude neophodna za očuvanje njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

– Mi smo isključivo zainteresovani za mirno rešenje procesa, zasnovanog na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN – poručio je Medvedev.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime