Tanjug/AP
Novak Đoković i Danil Medvedev

Drugi igrač sveta Danil Medvedev izjavio je da je Novak Đoković zaslužio da završi ovu godinu na čelu svetskog tenisa, ali i da je njemu cilj da preuzme prvu poziciju i započne dominaciju. 

– Nisam uznemiren što nisam postao prvi reket sveta. Međutim, istina je da mi je to prvi cilj. Nadam se da ću kad-tad uspeti. Jasno je da je Novaku nešto promaklo, ali je ove sezone osvojio tri Grend slem titule i igrao finale u četvrtom. Pošteno je da ostane prvi, ima najviše poena. Iako ja još imam matematički šansu, Đoković je zaslužio da završi godinu kao prvi – rekao je Medvedev.

Rus očekuje se da osvoji jš grend slemova, naročito u godinama posle završetka epohe “velike trojke“.

– Kad-tad će prevlast ‘velike trojke’ proći sama od sebe. Nisam ja odlučio da takvo vreme dolazi, već je vidljivo. Nadal i Federer su sezonu prerano završili zbog povreda, propustili su US open. Ako pogledamo poslednjih 20 Grend slem turnira, uglavnom su pobednici bili iz ‘velike trojke’. Verovatno će nam biti lakše jer stare. Međutim, Novak može da pobedi svakoga sa 34 godine – zaključio je Medvedev.

Medvedev je rano ispao sa Mastersa u Indijan Velsu, iako je titulom u Kaliforniji mogao na nedelju dana da preuzme prvu poziciju na ATP listi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here