Tanjug/AP
Danil Medvedev

Ruski teniseri Danil Medvedev i Karen Hačanov primorani su da uklone ruske zastave sa zvaničnih profila na Instagramu, rečeno je Sputnjiku iz Asocijacije teniskih profesionalaca.

ATP, asocijacija teniskih profesonalaca, pre nekoliko dana izdala je saopštenje u kom je navela da se teniserima i teniserkama iz Rusija dozvoljava dalje učešće na turu, ali bez nacionalnih obeležja.

Na zvaničnim sajtovima muške i ženske teniske asocijacije pored imena takmičara i takmičarki obrisane su ruske zastave, a sve zbog vojne operacije Rusije u cilju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.

ATP i VTA nisu išli putem drugih sportskih organizacija koji su izbacili i zabranili Rusima da se takmiče, ali su, prema saznanjima Sputnjika, zahtevali od njih da uklone zastavu svoje države na društvenim mrežama.

Konkretno, Danilu Medvedev i Karenu Hačanovu rečeno je da to urade „pod pretnjom zabrane učešća na turu“, rekao je Sputnjiku izvor u Asocijaciji teniskih profesionalaca.

I, zaista, na njihovim Instagram profilima nema ruske zastave, iako je ona prethodno stajala.

4 COMMENTS

  1. Sada vise neznate ko ste,prodali ste svoje dostojanstvo,drzavu i vas narod, uskoro ce vam uskratiti i religiju, normalno cete i to prihvatiti, kada ste niko i nista netreba vam ni religija, dno dna.

  2. Nemci su pretili da ce bojkovati paraolimpiske igre u Kini ako ucestvuju ekipe Rusije i Belorusije i njima je zabranjeno, ne tim igrama ucestvuju invalidi, osobe sa telesnim ostecenjima, slepi, gluvi, i posle kazu nemamo nista protiv Rusa i Belorusa i svih Slovenskih Naroda!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here