EPA/Alessandro di Marco
Danil Medvedev

Danil Medvedev, najbolji ruski teniser, završio je učešće na Završnom masters turniru porazom od Stefanosa Cicipasa u drugom kolu posle tri veoma uzbudljiva seta, sa 6:3, 6:7 (11), 7:6 (1).

Medvedev je imao priliku da pobedi u trećem setu, servirao je za trijumf, ali je dozvolio brejk koji je Grku vratio samopouzdanje i doveo ga do pobede. S druge strane, ruski teniser završava učešće na finalnom turniru sezone.

Loše je ušao Medvedev u duel, gubio je sa 4:1 i prvi set je glatko završen u korist Cicipasa sa 6:3. Daleko veća borba je viđena u nastavku, nije bilo brejka u drugom setu, ušlo se u taj-brejk koji je završen tek posle 24 poena, u korist ruskog igrača.

Treći set je krenuo tim putem, do sedmog gema nije bilo šansi za brejk, a onda je Medvedev stupio na scenu, poveo sa 4:3 i u desetom gemu servirao za pobedu.

Niz loših forhend udaraca mu je to onemogućio, Cicipas je izjednačio, set je ponovo otišao u taj-brejk gde Rusa kao da nije bilo, gubio je sa 6:0, uspeo je potom da osvoji jedan poen, ali je Cicipas trećom meč loptom u dodatnom periodu završio duel.

Medvedev će se od Završnog turnira oprostiti duelom sa Novakom Đokovićem, bez rezultatskog značaja, dok će se Cicipas i Rubljov boriti u direktnom duelu za prolaz dalje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here